olympic stängsel information

olympic stängsel information

Fäktning är en av de sporter som de olympiska sommarspelen håller händelser för. Den har hållits på alla moderna OS. Från 2008 har Frankrike vunnit flest OS-medaljer i fäktning med 115 medan Italien är hack i häl med 114. USA har medaled totalt 20 gånger, inklusive två guldmedaljer

Du behöver:.
Klättra i träd spikar
. Säkerhetsbälte och flip linje.
Träd steg.

Historia

Fäktning har funnits sedan nästan civilisationens uppkomst. Det första beviset på fäktning som sport verkar vara från en artefakt i Egypten dating cirka 1200 B. C. sporten fäktning består av två motståndare engagera sig i fäktning. I OS, finns det tre typer av stängsel, använda olika vapen och regler.

Folie

En av de former av stängsel använder folien, som är den minsta av de vapen som används i sporten. Folien har en längd av ca 35 inches och är lättare i vikt än både värja eller sabel. Scoring i folie händelse kan bara ske när den punkt av vapnet berör ett visst område med en lämplig mängd kraft. Det huvudsakliga scoring area är bålen. I OS, är folie utrustade med elektroniska sensorer som kommer att bedöma om spetsen träffar med rätt kraft. Slående med sidan av folien kommer inte poäng. Endast den första kontakten via en motståndare kommer göra.

Värja

Värja liknar folien men är tyngre. En olympisk Värja fäktare kan värdering av sköt den punkt i motståndarens på något ställe på kroppen, inte bara bålen. Precis som med folie och elektronisk signal utlöses när spetsen trycks till lämplig kraft. Dubbelklicka berör räknas i Värja. Detta innebär att om fäktarna träffar varandra samtidigt som de kommer båda få poäng. Tiden mellan träffar ska vara mindre än 40 millisekunder.

Sabre

Fäktning med en sabel är annorlunda än folie eller värja. Vapnet är något kortare än de andra två och är lättare än Värja. En fäktare kan göra mål med sabel av både slående och sköt, i motsats till Florett och Värja. Den fäktare kan drabba var som helst på bål, huvud och armar, men kan inte göra mål slående händerna eller baksidan av huvudet. Dubbelklicka berör räknas inte. Som med folie och värja, sabel är evenemang hålls vid de olympiska spelen.

Händelser

olympiska sommarspelen funktionen stängsel evenemang för både kvinnor och män. Fäktning har haft minst en händelse vid varje sommar-OS sedan 1896. Vid de olympiska sommarspelen i Peking 2008, tävlade båda könen i de enskilda händelser för folie, sabel och värja. Män tävlade också i team Värja och evenemang sabel, medan kvinnor tävlade i laget händelser i folie och sabel.


Relaterade artiklar


caribbean hjälm dykning
aluminium båt fordonsreparationslackering & målning
Colorado armborst jakt
hur reparera en sprucken framskärm plast båt
florida båge fiskebestämmelser
fiske i longlac, kanada
hur man gör en egen enhetlig paint ball
Hur man använder en rulle bete hjul
isfiske tips om Lake Superior i Michigan
säkerhetsförbättringar vid ridning