rådjur hund jaktlagstiftning

rådjur hund jaktlagstiftning

Deer får jagas med hjälp av hundar i 11 stater. Två av dessa stater har inte populationer av vitsvanshjort, men hundar kan användas sparsamt på andra typer av rådjur under rådjursjakt säsong. För de stater som har en fast politik mot användning av hundar för jakt rådjur, flera tillåta hundar som ska användas för att lokalisera nedskjutna eller skadade rådjur som skjutits av jägaren.

stater som tillåter hundar

Eftersom många av de traditioner i söder håller kärt, en av dessa fortfarande existerar i stora delar av Syd är rätt rådjur jägare att använda hundar under jakten. Hundar är tillåtna att användas för att jaga vit svans rådjur i staterna Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida, Alabama och Arkansas, Kalifornien och Hawaii också låta hundar som ska användas i jakt.

av de stater som tillåter rådjur jagar med hund, gör inte alla län inom varje stat i praktiken. Till exempel i delstaten Alabama, har 35 av de 67 länen antingen förbjudna eller kraftigt begränsat användningen av hundar vid jakt rådjur inom staten. För delstaterna Kalifornien och Hawaii, med tanke varken har en befolkning på Whitetail, är begränsad jakt tillåten med hundar på andra typer av rådjur som Axis, svart-tailed och hjortdjur.

delstaten Georgia anammat det som avses i cirklar hund jakt som Georgien modellen. Regler och förordningar anges att lämna hunden jakttillstånd baserade på vissa kriterier. Hundar, egendom och jägare måste vara ordentligt tillåtna för hund-rådjur jakt skall äga rum. Staten Florida begränsar där hunden-rådjur jagar kan ske och registrerar varje rådjur-jakt hund och egendom där sporten är tillåtet att äga rum. Av registrerade landar, de flesta tillhör privatpersoner eller rådjur jaktföreningar.

Stater med undantag

I vissa stater finns smärre undantag från användningen av hundar när de övergripande staten har förbjudit praxis. Delstaten Maryland är ett bra exempel på denna typ av undantag. I delstaten Maryland, kan hundar användas för att spåra skadade, sårade eller döda kära. Föreskrifterna erbjuda stela regler för hantering av dessa hundar från jägaren, och naturresurser Polisen måste anmälas per telefon om situationen och möjlig användning av hunden innan du ger dig iväg hunden på spåret av rådjur. Naturligtvis jägaren måste vara väl tillåtas under säsongen och måste ha skjutit rådjur när du deltar i en rättslig jaga.

Stater som Just Say No

För många stater, förbud mot bruket att använda rådjur hundar var en nödvändighet baseras på antalet klagomål från dem som tyckte att praxis barbariska eller omänsklig. När man tittar på för-och nackdelar, är Texas kanske ett intressant fall. Delstaten Texas får den praxis fram till 1990 då ett förbud skulle verkställas för att stoppa det. Sedan förbudet har staten befolkning Whitetail rådjur blomstrade. Med tanke på att delstaten Texas har den högsta vita svans befolkningen i någon enskild stat eller kanadensisk provins, jägare som gynnar användningen av hundar för att jaga vit svans inte lätt omfamna förbudet. Av de nuvarande 30 miljoner som enligt uppskattningarna vit svans rådjur befolkning, 4 miljoner bor i Texas.


Relaterade artiklar


hur man fiska lax i Anchorage, Alaska
diy cykel hissa
regnbågslax fiske i terrass, BC
hur man läger i Wildwood, New Jersey
nors fiske i Michigan
hur man fiskar med röda maskar
natten vintercamping packlista för unga scouter
tips om hur du använder sardiner som bete vid fiske
gris jakt i Minnesota
historien om wakeboard