valla komponenter

valla komponenter

Du behöver:
enkelt rörblad membran samtal
. Älg ringa ljud-eller videoinspelning (tillval).

För att valla skidor, behöver du bara veta hur man värme och skrapa. Att göra detta jobb hemma kan du spara pengar. Du kan även köpa en metall fil och hålla din kanterna skarpa utan att någonsin behöva sätta sin fot i en butik.

Wax val

En av de största fördelarna med att ta hand om din egen vaxning är att kunna redogöra för olika temperaturförhållanden. Skidor presterar bättre när vaxat lämpligt för den typ av snö liksom temperaturen utomhus. Om du planerar att vaxa ofta, bör du hämta en array med vax för olika temperaturer.

Du kan köpa valla i stora tegelstenar eller i utbrytningen bitar. Beroende på hur många skidor du gör på en gång, i utbrytningen bitar brukar vara lättare att arbeta med för små projekt. Medan vaxet kan smältas och reformeras så många gånger du vill, tegel kan tendera att vara lite klumpig.

Uppvärmning Alternativ

Du behöver en uppvärmningsanordning. Det finns särskilda uppvärmning strykjärn säljs för vaxning snowboards och skidor. Med detta sagt, någon skibum kan berätta för dig, någon gammal järn kommer att göra. Om du har en sitter runt huset, överväga att få en ny järn för kläder och använda din gamla för vaxning ändamål.

Skrapa Wax

En skrapning enhet är nödvändig. Detta är vanligtvis en tjock plastbit som du ska använda för att köra ner till ytan efter att vaxet torkar. Detta kommer att säkerställa den tunnaste lager vax för att inte ha botten av skidorna vara tjockare än kanterna som inte kommer att göra för optimal skidåkning. En plastskrapan hjälper till att hålla integritet inte bara vaxet-om du vacklar, kommer du inte förstöra kanterna på skidorna

skrapning enhet används också före vaxning om du ändrar ut. vilken typ av vax på skidor. Du kan driva skrapan hela vägen till ytan av skidorna, dra bort allt vax. Återigen, eftersom det är plast, kommer det att skada inte skidorna.

Arkivering kanterna

Du behöver en metall-fil. Även om detta inte är tekniskt en del av "vaxning", efter tillämpning av vax du kan hitta kanterna har fått lite av ämnet på dem, vilket inte kommer att göra en smidig rida ned i backen. Metallen filen ska köra ner kanterna på skidorna för att göra helt raka och skarpa kanter. Denna fil hjälper också till att ta bort vax som skulle ha droppat eller skjutits över till den sida under vaxning processen.

Base cleaner /vax Remover

En eller två gånger per säsong, är det smart att rengöra botten av skidorna genom att stryka allt vax med en bas renare. Base cleaner bryter ner vaxet helt, lämnar ytan bara för att börja om. Det kan också låta dig reparera eventuella sår du kan ha fått i dig skidorna genom att träffa stenar eller pinnar.


Relaterade artiklar


hur man sola en räv
vad är en j krok?
det bästa inomhus äventyrsbad i Ohio
krabbfiske i den kaliforniska Bay Area
strand dykning i New Jersey
cool biljardbord tricks
hur du tar bort en kvicksilver propeller
hur man läger i Missouri
hur man gör ett spjut fälla
hur du tar bort en ratt, Teleflex och koniska bulten på en båt