Vilka är de typer av segel på en segelbåt?

Vilka är de typer av segel på en segelbåt?

En segel är ett stycke material (vanligen canvas eller annan duk) som hängde på eller utvidgas från en mast för att fånga vinden. I århundraden var segel-power de mest betrodda framdrivningssätt för vattenskotrar, särskilt när det kom till långa, öppet vatten resor. Och medan det finns en mängd olika segelbåtar, alla med sina egna specifika segla konfigurationer, de allra flesta använder vissa eller alla av dessa grundläggande segel typer: storsegel, trysegel, Genua, fock, spinnaker och gennaker.

Storsegel

Storseglet är den viktigaste (och största) segla för de flesta fartyg, som är ansvarigt för att tillhandahålla de flesta av ett fartygs dragkraft. Enligt webbplatsen Sail gratis, det är knuten till stortoppen (den högsta, centrala mast) och förvaras undervisas av bommen, som är en roterande prick eller pol som styr storsegel läggning. Segling besättningar kommer vanligtvis att ge storseglet mest uppmärksamhet, eftersom den ständigt måste justeras (eller klippta) för att maximera (eller minska) hastighet, enligt startedsailing. com

trysegel

Enligt sajten Sail Gratis, under stormar, kommer seglare ofta ersätta storseglet med ett trysegel. Den trysegel är en liten fram-och-bakåt segla --- vilket betyder att den löper parallellt med längden på båten --- och är oftast fyrkantiga eller trekantiga. Istället för att generera framdrivning är trysegel användas för att maximera kontrollen över ett fartyg, och hålla sin lyra pekade upp mot vinden.

Genua

Genoa segel, uppkallad efter den italienska staden, är ett stort segel som är nästan lika hög som ett storsegel, bara smalare. Enligt webbplatsen igång Sailing är Genoas normalt används som sekundär segel, och ansvarar för att slås och hålla fartyg på raka rubriker. Till skillnad från storsegel, de är inte ansluten till en bom, vilket innebär att de flöde friare och är mottagliga för kollapsar om ett fartyg ligger för nära en mötande den wind. This gör Genua Sails bra indikatorer på vindriktningen.

Jib

En fock är ett triangulärt segel som är mycket likt ett Genua, bara mindre. Sjömän använder sällan IHH, men när de gör, är det under perioder av starka vindar. Under dessa fall kan Genoas ger faktiskt för mycket dragkraft, och hotar att störta fartyg. Således sjömän ta ner dem och sätta upp IHH, som att sakta ner fartyg. Till skillnad från Genoas, som sträcker sig från framsidan till baksidan av mainmasts är IHH placerade helt framför mainmasts.

Spinnaker

Enligt sajten Cruise stadgan, spinnaker (även kallad rännor) är stora, svällande segel som normalt är tillverkade av nylon. De används främst för segelbåt racing, eftersom de kan fånga en stor mängd vindkraft och ger massor av framdrivningen. Och medan de är stora på dagar med bara lätt bris, under starka vindar kan vara svårt att kontrollera.

Gennaker

En gennaker liknar en spinnaker i det att den är stor, och används främst för segelbåt racing. Men till skillnad från en spinnaker, som är knuten till stormasten på ett fartyg, är en gennaker bifogas (genom dess botten framkanten, eller tack) till båge eller bogsprötet på ett fartyg.


Relaterade artiklar


hur man hyra en jet ski i Florida
civil kontra militär utrustning för vandring
Maryland jaktsäsongerna
verktyg för att göra en go kart
hur man bygger diskonterade rådjur matare
hur du ansluter trollingmotor batterier
hur man skapar kajak lådan koppel
jeep spår i Ohio
förteckning över sötvatten ädelfisk
hur man vax en glasfiber båt