hur man vinterförbereder en 4-takts utombordare

hur man vinterförbereder en 4-takts utombordare

Som Dave Kendall sa i "The Complete Book of Boat underhåll och reparationer," den "tysta vinterns annalkande gör det nödvändigt för Utombordare att ta väl hand om sin motor eller chans kostsamma reparationer kommer våren. " En del av detta "god vård" är att förbereda din 4-takts utombordare att sitta ute på vintern med "vinterförvaring" det, precis som du förbereder resten av båten för vintern. Tid som tillbringas vinterförvaring din motor innebär att utrusta under våren kommer att ta mindre tid och ansträngning, och erbjuder dig mer tid på vattnet.

Du behöver:
trädgårdsslang
. Motor rodnad kvarstad.
Fuel Stabilizer.
Imma olja.
Skiftnyckel.
Plug nyckel.
Fettspruta.
Fett.
Tyg.
Stålull.
Fukt-hämmande sprayolja.
Lakan.


1.
Flush din motor genom att ansluta spola fastsättning i hamnarna vatteninloppet på nedre enheten, sedan ansluta en trädgårdsslang till den rodnad kvarstad. Slå vattnet på full kraft, tills den är forsande från hela spolning bilagan. Lägg bränsle stabilisator i din bränsletank.
2.
Starta motorn och låt den värmas upp till normal temperatur. Koppla bort bränsleledningen medan motorn går på tomgång och spraya imma olja i förgasaren. När motorn startar, att kvävas av brist på bränsle, spray annan stor dos av dimbildningssystem olja i förgasaren.
3.
När motorn kommer till en helt stopp, stäng av din trädgårdsslang ta bort rodnad kvarstad från motorn, och stuva rodnad kvarstad medan vattnet rinner från motorn.
4.
vatten kvar i en motor kan orsaka rost och korrosion. Ta bort rodnad kontakten i botten på den undre enheten med en skiftnyckel och kontrollera alla utsläpp hamnar att vara säker på att de är blockerade. Vev motorn i 10 sekunder, om inget vatten kommer ut för de hamnar som vattenföring, då motorn är torr. Om inte, låt startmotorn vila i en minut och vev för ytterligare 10 sekunder, upprepa detta tills inget vatten kommer ut ur utloppsportar.
5.
Ta bort tändstiften med en plug skiftnyckel och spraya imma olja i tändstift hålen. Sätt pluggar tillbaka till hålen "för hand" och veva runt motorn i 10 sekunder för att sprida imma olja, en anti-korrosiva, genom cylindrarna.
6.
Förvandla din uppmärksamhet till motorns nedre enhet. Ta luftventilen förslutningsskruven och fett påfyllningsskruven (på växelhuset) ur den undre enheten med din skiftnyckel, tillsammans med deras brickor. Använd fettspruta att pumpa lämpligt fett (anges i din motor instruktionsboken) i fettet filler tills den strömmar ut från ventilen. Sätt tillbaka luftventilen kontakten och fett påfyllningsskruven och deras respektive brickorna, växelhuset är nu ordentligt smord och redo för vintern lägga upp
7
Torka utsidan av. . motor med en fuktig trasa för att avlägsna smuts, sot och /eller salt-om din motor har använts saltvatten. Demontera propellern, rengör propelleraxeln med stålull, och päls propelleraxeln med fett. Sätt tillbaka propellern och spraya en lätt fukt hämma olja på utsidan av motorn och det lägre enhet. Demontera motorn från båten och förvara i en ren och torr plats, belagda med porös duk (som en lakan) för att förhindra en ackumulering av kondens och för att hålla smuts och damm från motorn.

Tips och varningar


 • imma olja, som ibland kallas "lägga upp olja" finns på de flesta båthandlare och marina hus leverans.
 • Följ motortillverkarens rekommendationer för fett och rostskyddsmedel oljor.
 • När du "kör motorn ut", att spola kylsystemet och leverans korrosionsskydd i förgasaren och flaskorna, vara säker på att ingen är i närheten av propellern. Propeller olyckor kan lemlästa eller döda.


 • Relaterade artiklar


  båt säkerhet
  hur att rigga en basstrix
  hur man kastar en fluglina
  hur man kan fånga gös sommar
  hur man hittar Polaris från Karlavagnen och Cassiopeia
  fiskelina historia
  gas kontra elektrisk trollingmotor
  hur man blöda en tilt trim i en båt motor
  diy läger spis
  vad är en vattentät betyg för jackor?