hur rådjur värdering Whitetail horn

hur rådjur värdering Whitetail horn

Big-spel djur har ett poängsystem som avgör vilka troféer göra det i häfte som det största djur som tas. Den officiella målskyttar för storvilt och håller de rekordböckerna är Boone och Crockett Club för spel fattas av skjutvapen och påven och Unga klubb för dem som vidtas av bågskytte. Officiella illustrerad scoring lakan och särskilda anvisningar för mätning Whitetail hovar finns från båda organisationerna. Detta gör att du kan mäta hornen för att avgöra om djuret är stort nog att komma ifråga för officiell poäng.

Du behöver:
officiella poängsättning blad för Whitetail rådjur
. 1/4-inch-wide flexibel måttband.


1.
Räkna antalet punkter eller pinnarna på varje horn. För att kvalificera som en punkt, måste pinnen vara minst en centimeter lång, mäter från där det växer ur helljuset.
2.
Ta tre olika spridda mätningar. Den första mätningen är från toppen på ett helljuset till spetsen av det motsatta helljuset. Den andra mätningen är rakt över den bredaste avståndet till yttre kanten av helljus eller tine punkter som kan spridas utanför helljus. Ta tredje mätningen mellan den bredaste span på insidan av helljus.
3.
Mät längden av alla onormala pinnar. Dessa är några pinnar som växer i icke-typiska platser som under bjälkarna eller stänga en huvudsaklig Tine. Lägg upp dem för höger och vänster horn.
4.
Kör längden på både helljus individuellt genom att börja på botten av hjorthorn burr och efter längs mitten av utanför kurvan för balken hela vägen till toppen av balken. Spela in varje mätning.
5.
Mät längden på varje normal pinne där pinnen växer ur helljuset, längs utsidan av pinnen till spetsen, efter kurvan för pinnen. Normal pinnar eller poäng är pinnarna som växer ut från toppen av balkar i typiska Whitetail mode.
6.
Avsluta mätningen genom att ta fyra omkrets inspelningar. Mät omkretsen av balken mellan hjorthorn graderna och pannan pinnen och sedan igen mellan den första och andra, andra och tredje och tredje och fjärde pinnar, alla i den smalaste ställen på strålen. Gör detta för varje bom.
7.
Lägg till alla mätningar tillsammans avrundning varje till närmaste åttondels tum. Lägsta poäng för Boone och Crockett för en typisk Whitetail är 160 poäng. Minimum för påven och Young är 125 poäng.

Tips och varningar


 • Om din rådjur är över den lägsta poäng för respektive organisation, kontakta det för de nödvändiga blanketter och instruktioner för att ha horn poäng officiellt.
 • Whitetail kategorier är för typiska och atypiska rådjur. Typiskt är för horn som växer i ett normalt mönster för rådjur. Icke-typiska är horn som växer i onormala mönster, såsom många pinnar tvinnade eller växer ut i alla riktningar.
 • Använd inte en snickares måttband för poängsättning som det är svårt att böja och felaktiga för dessa fina mätningar. En tjänsteman scoring tejp kan köpas från respektive organisation.
 • Det är bra att ha en andra person för att hjälpa till att hålla bandet på längre och böjda mätningar och att spela in medan du mäter.
 • sanningsförsäkringar och notarized uttalanden krävs när du anger en trofé, förfalska information kommer att orsaka din trofé att vara jävig
 • .


  Relaterade artiklar


  hur man bestämmer värdet av antika handeldvapen
  anläggningar i korallrevet systemet
  dåligt väder växel rengöring
  hur man ankra en båt i sand
  hälsofrågor med offentliga badtunnor
  hur området band en Colt 1911
  hur man skall avgöra båt propeller typ
  hur en mountainbike växelspaken fungerar
  sommar program för barn i Columbus, Ohio
  hur du gör din egen beten pasta fiske