campingplatser i Denali, Alaska

campingplatser i Denali, Alaska

Denali National Park och Bevara välkomnar över 400. 000 besökare varje sommar för att uppleva den Alaskas vildmark och observera 20. 320 meter hög Mount McKinley, Nordamerikas högsta topp, enligt parkens hemsida. Sex campingplatser är tillgängliga för besökare inom Denali National Park för högst 14 dagar per år. Platser kan reserveras online, via post eller per telefon redan i december för följande sommar och ett par rymmer fritidsfordon.

Riley Creek Campground

ligger nära ingången till parken, har Riley Creek 147 platser finns i tre typer: "A" platser för tält eller stora husvagnar upp till 40 fot, "B" platser för tält eller mindre RV's och "C" webbplatser för walk-in tält bara. Riley Creek är den största camping och erbjuder en dusch anläggning, tvättstuga tillgång och en diversehandel för leveranser. Fritidsfordon har tillgång till en soptipp och fylla stationen men el och vatten uppkopplingar är inte tillgängliga. Husdjur är tillåtna mot Riley Creek och kan gå campare på vandringar till Denali Visitor Center och vidare för att utforska parken. Wildlife också ibland besöker campingplatser, särskilt ekorrar och harar, och mat måste förvaras därför att avskräcka björnar och andra större djur.

Riley Creek Campground
Denali National Park
Denali Park, AK 99755
907-272-7275
nps. gov

Wonder Lake Campground

Wonder Lake tillåter endast tält campare vid 28 lediga tomter och är campingområdet närmast till Mount McKinley, vilket är 26 miles away. Campingen är uppkallad efter Wonder Lake, fem minuters promenad från campingplatser, och fiske är tillåtet. Myggnät rekommenderas i det fuktiga Wonder Lake-området och bränder är förbjudna. Animal observationer inkluderar ofta sjöfåglar och bäver och en och annan älg eller grizzlybjörn. En inomhus förvaring av livsmedel byggnaden är försedd med picknick bord för myggfri middagar. The Wonder Lake Campground är tillgänglig med husbil buss, en shuttle tillägnad transportera campare i parken, som privata fordon är inte tillåtna.

Wonder Lake Campground
Denali National Park
Denali Park, AK 99755
907-272-7275
NPS. gov

Teklanika River Campground

Teklanika River Campground, känd som "Tek", är den näst största camping i Denali Park och längst plats för husvagnar att campa. Tek erbjuder 53 platser för tält eller husvagn och är den enda plats privata fordon är tillåtna utöver mil 15 i parken, även om vissa villkor gäller. En Tek Pass rekommenderas för campare att köpa för en engångskostnad som gör att resa via buss under hela vistelsen. Vatten för dricksvatten finns på Tek men inte för duschar eller tvättstuga och toaletter är spridda över hela campingen. Lätt en lägereld i webbplatsens etablerade galler och använda picknickbord för måltider medan du tittar på ekorrar, grå nötskrikor och harar snöskor. Älg, ren och Grizzlies får besök, så maten skåp finns för campare utan ett fordon.

Teklanika River Campground
Denali National Park
Denali Park, AK 99755
907-272-7275
nps. gov


Relaterade artiklar


Vilka andra användningsområden för ett ekolod?
paintball sommarläger i Kalifornien
hur man arbetar upp en belastning för hagelgevär skal omlastning
sportfiske i Alaska
hur man återanvända en dragning pad
hur man fiskar för catfish i dammar
hur man installera eller byta vinyl dekaler och text på en båt
ishallar nära Mooresville, North Carolina
Yosemite tält camping
hur man mäter båtens styrning