Montana präriehund jakt

Montana präriehund jakt

Präriehundar, och flera arter av närbesläktade marken ekorrar, finns över hela östra Montana, och i några områden väster om Continental Divide. Även präriehund jakt inte är så populär i Montana som det är i andra stater i gnagare Great Plains sortiment, flera Outfitters och guider erbjuda präriehund jagar. Om du är säker på ditt skytte, och veta dig runt de glest bevuxen gräsmarker i östra Montana, det går att jaga präriehundar utan guide, liksom.

jaktföreskrifter

Som nongame djur, präriehundar inte regleras av Montana jaktlagstiftning. The Montana Institutionen Jordbruksverket anser präriehundar och ekorrar mark att skadedjur i jordbruket, och likaså inte reglerar präriehund jakt. Varje kaliber gevär kan användas för att skjuta präriehundar i Montana, och det finns ingen påse gräns. Också, eftersom du är, i juridiska termer, inte "jakt", du behöver inte bära skarpt orange var ute på en präriehund jakt.

jaktsäsonger

Du får lagligt skjuta präriehundar året runt på privat mark, och på allmän mark, utom när markförvaltning myndigheter har särskilda regler på plats. Till exempel är präriehund jakt förbjuden i de flesta National Wildlife tillflyktsorter, som förvaltas av US Fish and Wildlife Service. I de flesta delar av Montana, präriehundar är mest aktiva från april till augusti.

Guidad Hunts

Flera Outfitters erbjuder guidade präriehund jakt i östra Montana. Anställa en HERREKIPERING är ett enkelt sätt få tillgång till vissa av Montana bästa präriehund jakt på stora delar av privat mark. Vissa Outfitters klump olika arter av marken ekorren tillsammans med de större präriehundar, så om du är kräsen, se till att fråga om de arter du kommer att jaga. Se resurs notering för en katalog av några av Montana präriehund Outfitters.

Oguidade Jakt

Om du föredrar att jaga på egen hand, se till att du får tillstånd från någon privat markägare vars mark kommer att ingå i din jakt . Respekt inlägg och markeringar orange på stängselstolpar och träd som markerar privat egendom, och lämna grindar öppna eller stängda, hur du hittade dem. Se till att du kolla med lämplig markanvändning agentur för särskilda regler innan jakten på offentlig mark. Du behöver en statlig mark rekreation tillstånd att jaga på de flesta statens marker. Om du behöver hjälp att planera din jakt, se resursen avsnitt för en gör-det-själv präriehund jaga planering hemsida. Några av Outfitters som anges i online-katalogen utsänd i resursen avsnitt kan låta dig jaga ostyrda på sin egendom mot en avgift.

Safe Jakt

Prairie hund jakt kan vara en snabb action sport, så ta med rikligt av ammunition. Du kan bränna igenom 200-500 rundor på en dag av jakt. Präriehundar föredrar vidöppna, glest bevuxna gräsmarker, och samlas i områden där boskap och människor har redan stört terräng. Se till att du inte skjuter i riktning mot byggnader, vägar, eller boskap. Hålla ett konstant öga på andra människor, inklusive ranchägare och forskare, som kan vara i området. Undvik att röra vid en präriehund, eftersom det kan överföra sjukdom och loppor.


Relaterade artiklar


hur man skär loggar för ved
Dallas, Texas duva jakt
hur man dödar zebra musslor
roll ungdomsidrotten i låginkomstländer samhällen
hur man packa för en helg campingtur
hur man sätter på vadderade cykel shorts
hur man lägger en krok på ett metspö
hur man gör stödben för din kanot
0,43 bollar vs 0,68 bollar
washington fiske pirarna