älgjakt i nordvästra Montana

älgjakt i nordvästra Montana

Med stora horn och organ som väger upp till 800 kg. Kan Rocky Mountain älgen vara en hotfull men adrenalin stigande syn för jägare. Vandring genom den oländiga terrängen som älg ringa hem kan lägga upp till en mentalt och fysiskt krävande jakt. Ett område som erbjuder denna terräng nordvästra Montana. Älg jägare hittar utmärkt älg populationer med olika jaktmöjligheter i hela regionen

Seasons

The Montana Fish, sätter Wildlife och parkförvaltningen datum för den årliga jakt säsonger i nordvästra Montana. Den bågskytte säsongen öppnar den första lördagen i september och stänger söndagen innan den allmänna älg säsongen. Den allmänna Älgen säsongen varar 37 dagar och slutar på söndagen efter Thanksgiving. Under hela nordvästra Montana, för 2010 kommer bågskytte säsongen ske från 4 september-17 oktober med den allmänna säsongen öppen från 23 oktober-28 november.

Licenser

Northwestern Montana är inom Region 1, som är uppdelade till älgjakt distrikt som är numrerade från 100 till 170. Att jaga älg där, måste du ange en specifik stadsdel älgjakt på älg licensansökan. Varje distrikt har olika ritning odds baserat på taggen anslagen och antalet sökande. Till exempel i 202C enhet 100 hade 340 ansökningar med 50 tilldelade taggar för en ritning framgång på cirka 14 procent. Ansökningstiden är i mitten av juni med ritningen som äger rum i mitten av juli. För 2010 är priset för en person med hemvist älg licens $ 20 och ett utländskt licens är $ 593.

Public Land

Två större nationella skogarna i regionen tillåta älgjakt, det Flathead National Forest och Kootenai National Forest. Den Flathead National Forest går längs den västra sidan av Continental Divide från den kanadensiska gränsen och omfattar cirka 2,3 miljoner hektar. Den Kootenai National Forest, som består av stryktåliga bergstoppar och alpina ängar, är i nordvästra hörnet av staten täcker totalt 2,2 miljoner hektar. Vildmarksområden som har populationer av älg är uppdraget Berg Wilderness, Bob Marshall Wilderness, Cabinet Berg Vildmark och Stora Björnen Wilderness. Uppdraget Berg Wilderness omfattar 73. 877 hektar av robusta toppar med en genomsnittlig höjd av 7. 000 meter. Bob Marshall Wilderness är största vildmark i regionen som omfattar totalt 1,02 C356 tunnland. Great Bear Wilderness omfattar 286. 700 hektar och delar en södra gräns med Bob Marshall Wilderness.

Strategier

Älgskyttarna i nordvästra Montana kan utnyttja flera jakt strategier. Ed Riser från ESPN Fiske och Jakt Nyheter rekommenderar fokus på jordbruket slåtterängar under början av säsongen när älg beta på grödor. Hitta resväg där älg resa till och från sängkläder och utfodringsplatser. Älgen kommer att flytta mellan allmän mark och privat rancher. Hitta en utsiktsplats på en hög topp och optik använda för att mönstret älg.

Förordningar

Efter att framgångsrikt skörd en älg, måste du lämna bevis på djurets kön och arter som naturligt knutna till stommen under innehav och transport. Lagliga vapen inkluderar gevär, muzzleloaders, rosetter förening och armborst. Om du använder älg samtal kan registreras de inte eller elektroniskt förstärkta. Lär dig särskilda bestämmelser för det område du planerar att jaga (se Resurser).


Relaterade artiklar


Hur man knyter flugor och streamers
positiva effekter av rådjursjakt
hur man köper ett tält för camping
armborst jakt i Florida
virginia Whitetail jakt
tips på re-buffring stolpar isfiske
de fyra säkerhetsreglerna av skjutvapen
hur du ställer in en duk tält
Ontario, Kanada säkert båtliv förordningar
Maryland fiskeregler & förordningar