det bästa betet för largemouth bas

det bästa betet för largemouth bas

Många bas sportfiskare har flera spö och kombinationer rulle, riggad med olika beten. Men tänk om de hade att välja bara ett bete för fiske efter bass? Det bästa valet är en jigg och gris, som består av en weedless kjolar, jigg och en fläsk eller plast släpvagn. Betet kan användas under hela året, i vatten från grunt till djupt, och kan dras längs botten eller hämtas genom vattenmassan.

Jig och Grisen

Det finns två delar som det går och gris: ett huvud av bly (eller en liknande substans) som väger mellan ca 1 /8 av ett uns och 1 uns, en weedguard som täcker del av kroken, en silikon kjol, och en släpvagn som är känt som "gris . "Vagnen allmänhet är gjord av fläsk eller plast och träs på skaftet av kroken. Det bästa trailer är en som liknar en kräfta. När vattnet är över 60 grader, är en plast släpvagn det bästa valet. Nedan 60 grader, fläsk presterar bättre.

spö, rulle och Line

Att fiska en jigg och gris mest effektivt är det bäst att använda medeltunga till tunga åtgärder Baitcasting spön och rullar. Staven bör vara minst 6,5 meter i längd, är dock 7 fot föredra eftersom det ger dig mer inflytande för inställning av kroken. Välj monofilamentgarn linje som är 12-pund eller tyngre, eller flätlina som är 20-pund eller tyngre. Många ivrig sportfiskare som fiskar jiggar och grisar välja flätlina, som är starkare och känsligare än monofilament linje. Tung tackling är nödvändiga vid fiske med jigg och gris, eftersom det tar en hård krok att döma bas.

The Reason

De bästa sidorna av en jigg och gris är dess mångsidighet. När sportfiskare hämta locka stadigt genom vattenmassan, det liknar en elritsa eller annan typ av fisk som bas äta. När hämtas långsamt längs botten, liknar en jigg och gris ett av favorit menyalternativ av largemouth bas-kräftor. Under kalla fronter, eller kallt vatten månader, den bästa jiggar och grisar är små, mellan 1 /16 och 3 /8 av ett uns. Detta storleken på jigg är också bäst i gles täcka. När locket är tung och sportfiskare måste slå igenom en yta matta av växtlighet att nå botten, är en 3/4- till 1-uns jigg och gris bäst. Den allmänna tumregel är att använda en jigg som är tung nog för dig att hålla bottenkontakt, men inga tyngre. Det verkliga skälet dock att jiggar och grisar är det bästa betet för largemouth bas är att de är så effektiva på att fånga stor bas. Detta i sig är anledningen till att en sökning på båtarna för den stora majoriteten av turneringen sportfiskare skulle dyka upp minst en jigg och gris riggat på ett spö och rulle.

Färg

Eftersom jiggen och grisen har två delar Det finns ett enormt utbud av färg möjligheter. Men sportfiskare är bäst bort med pilk ett fåtal färger. I klart vatten, när bas kan få en bra titt på drag, är en brun eller grön jigg och gris bästa, eftersom det ser så naturligt. Å andra sidan, i betsad eller grumligt vatten, fasta, mörka färger är bäst. Vädret spelar också en roll i färgval, framför allt i klart vatten. På soliga dagar, ljusa färger är det bästa alternativet. Det motsatta gäller för mulna dagar, eller på natten.


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa barns Rollerblade storlek
vad är en vävare pistol syn montera?
hur att Refinish båt instrumentpaneler
hur man bygger akterspegeln i små båtar bas
hur man kan anpassa en samordnas front syn
hemlagad oscillerande bas för en elektrisk fälla kastaren
hur området klä en hjortdjur
hur man demonterar en AK utlösa grupp
hur du tar bort en Teleflex hjul båt styrning
Hur man väljer en cykel lås