det bästa sättet att ta bort rost från skjutvapen

det bästa sättet att ta bort rost från skjutvapen

Fritids skytte, jakt och konkurrenskraftiga tävlingsskytte är bara några aktiviteter människor får som kräver ett skjutvapen. Även olika typer och modeller av kulgevär, hagelgevär, pistoler och revolvrar som används i olika lokaler, har de alla en sak gemensamt. Rost är fiende till varje skjutvapnet ägaren och kan orsakas av svett, myggmedel, hud oljor och även djurblod. Ta bort rost ljus är nödvändigt för att stoppa korrosion och förhindra väsentlig skada på vapnet s metallytan.

Du behöver:
Vapen
. Trasor.
Rengöring patchar.
Pulver lösningsmedel.
Metal polish.
Gun olja.
0000 stålull.


1.
Applicera en liberal mängd pulver lösningsmedel till en rengöring patch. Gnid plåstret över alla metallytor av skjutvapnet där rost kan bildas. Använd en ren lapp att torka överskottet lösningsmedel från ytan. Inspektera området och upprepa om nödvändigt.
2.
Bestäm om lösningsmedlet bort rost. Om inte, applicera en liten mängd milt metall polish till en rengöring patch. Gnid polska i en rak och tillbaka rörelse i linje med hull och hår. Gnugga inte polera upp och ner eller i en cirkelrörelse.
3.
Ta bort rost och polering med pulver lösningsmedel på en rengöring patch. Inspektera ytan och avgöra om den polska hjälper till att ta bort rost. I så fall kanske du vill tillämpa mer polish och fortsätta arbeta på rost från metallen.
4.
Använd en 0. 000 fin pad stålull om lösningsmedlet eller polish är inte effektiv. Ansök vapenolja till stålull och gnugga rostiga området i en rak linje som tidigare. Inte snurras eller flytta stålull upp och ner på vapnet s metallytan.
5.
Torka området rent med lösningsmedel på en rengöring patch. Stryk ett tunt lager olja på alla metalldelar skjutvapen för att se några fingeravtryck eller fukt avlägsnas.

Tips och varningar


 • Kontrollera att pistolen lossas, och alla klipp och tidskrifter tas bort innan du fortsätter med rostborttagning.
 • För svårt skadade rostfläckar kan du behöva hänvisa vapnet till en vapensmed.


 • Relaterade artiklar


  älgjakt i Roosevelt National Forest
  hur sand kalkavlagringar från pontoner
  älgjakt i British Columbia
  bluegill fiske i Nebraska
  fiske i Chesapeake Bay, Virginia
  om Polaris ATV tillbehör
  hur man bygger en fälla rådjur snara
  hur du gör din egen plast vev bete beten
  talkeetna, Alaska, fiske
  Alabama jakt säkerhetsprogram