hur fästa fiskelina till en rulle

hur fästa fiskelina till en rulle

Knop är en del av fisket. Oavsett om du är spinning, gjutning eller flugfiske måste du använda åtminstone en grundläggande några knop för att effektivt rigga din lina. Knop används för att ansluta linjen till spolen i din rulle och en krok för att din linje. Ansluta en fiskelina på din rulle, till exempel, kräver ett specialiserat men lätt att knyta knut. Det är viktigt att rätt knuten användas för rätt situation eftersom knut är potentiellt den svagaste delen av ditt fiske rigg

Du behöver:.
Monofilamentgarn fiskelina.
Fiske rulle.
Sax.


1.
Öppna borgen av en snurrande rulle eller mata monofilament linje genom linledarenheten ett bete-casting rulle. Båda stegen är nödvändiga beroende på vilken typ av rulle som du använder.
2.
Wrap flera inches av monofilamentgarn linje runt spolen. Det bör vara fem till sex inches fria änden av linjen sträcker förbi spolen.
3.
Formulär en överhandsknop med den fria änden av linjen så att slingan på knuten går runt stambanan. Dra inte knuten tight vid denna punkt.
4.
Knyt en andra överhandsknop under den första knut med endast den fria änden av raden.
5.
Fukta knuten med vatten, håll rullen med ena handen och den viktigaste linje med de övriga. Dra knut ner tätt mot spolen. Fortsätt att dra tills den andra knuten låser mot den första knuten. Det är nödvändigt både för knutar för att dra ner ordentligt så linjen står still som spolen börjar vinden linjen.
6.
Stäng borgen för spinning rulle, vid behov, och ta tag i linje flera inches framför rullen. Spänn linjen och börjar sakta vrida handtaget på rullen för att buffra linjen.

Tips och varningar


 • Spool den linje som rekommenderas av rullen tillverkare. Mängden linjen kommer att variera beroende på rulle storlek samt linjen pund-test betyg och linje diameter.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan locka växtplankton
  surfing i Washington & Oregon
  hur man fiskar med plast beten i saltvatten
  hur man gör ett träd för jakt
  hur man hårdanodisring ett paintball gevär
  Hur man knyter en texas fiske rigg
  vad är en vattentät betyg för jackor?
  överlevnad tips för den kanadensiska vildmarken
  diy båttrailer sidomontage guider
  hur man läger på en strand