hur man ändrar från 26 tums hjul med 20 tums hjul på en cykel

hur man ändrar från 26 tums hjul med 20 tums hjul på en cykel

Vissa cyklister kan föredra en mindre hjulpar. Byte till en mindre hjulpar kommer att sänka totala höjden på cykeln, vilket gör det lättare att montera och demontera för en mindre ryttare. Innan byta hjul, se till att dina nya hjul är kompatibla med din befintliga cykel. Bakhjulet, till exempel, kommer att utrustas med ett antal kuggar (kallas kassett). Inte alla kuggar är kompatibla med din befintliga drivlinan, så kolla tillverkarens normer

Du behöver:.
Skiftnyckel (som behövs).
5 mm insexnyckel.

borttagning


1.
Använd reglage för att växla kedjan till den största redskap kombination. Detta kommer att placera kedjan på den minsta bak kugghjul och de största fram kedja ring.
2.
Använd en skiftnyckel för att lossa muttrarna på båda sidor av hjulet. Vissa hjul kan vara utrustad med en snabbkoppling på spett, i vilket fall du bara helt enkelt öppna spett spaken och lossa muttern på den andra änden för hand.
3.
Vänd cykeln upp och ner, så att den vilar på sätet och styret. Ta bort varje 26-tums hjul från cykeln och ställ dem åt sidan.

Installation


1.
Installera varje nytt 20-tums hjul i sin tur på cykel . Om hjulen har befintlig axel nötter eller axel spett, kan du först behöva lossa dem så att de kan klara sidorna av cykelramen. Om hjulen inte har nötter eller grillspett, använda de från din gamla hjulen.
2.
Mutter på axeln, med hjälp av skiftnyckel. För hjul med snabbkoppling grillspett, dra åt en mutter och stäng sedan lättöppnad hållare. Om du inte kan stänga armen, lossa muttern lite och försök igen.
3.
Justera varje broms, så att båda knapparna strejk sidan av fälgen vid bromsning. Detta kan åstadkommas med hjälp av en 5 mm insexnyckel (även kallat en insexnyckel) för att lossa bulten på baksidan av varje block. Flytta fot som behövs, och dra åt bulten.


Relaterade artiklar


hur man försegla skiffer biljardbord
hur du ställer in en njure pad på en alice pack
hur man skär loggar för ved
laxfiske loger i Alaska
hur man gös fiska med levande bete
hur man byter en cylinder scuba luft
hur man gör ben pilspetsar
statliga parker i Charlotte, North Carolina område
hur man reload 45-100 vassa föremål
hur värmebehandling flinta knapping rock