hur man gör en kajak kjol

hur man gör en kajak kjol

En kajak kjol, också känd som en kajak kapell eller spray däck, är en bit placeras runt midjan för att försegla sittbrunnen på kajaken och förhindra att vatten tränger in toppen av båten. Den måste passa ordentligt så att den lätt tas bort vid behov och ändå ge en god tätning. En kajak kjol är gjord av neopren, nylon eller en kombination av båda

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Kajak.
Sax.
2 bitar av plywood, 1/2-tums, 2 meter x 4 meter.
Nails.
Hammer.
Sticksåg.
Fine-slippapper.
Måttband.
Plåt.
Tin snips.
Silvertejp.
Neopren.
Kapskiva.
Nylon järn-på plåster.
Järn.
Bungee rep.
2 nålar.
Tråd.
1 -. u00BD cm breda nylon bälte, 16-inches lång
Klämmor.
Marker.
Neopren cement.
Seam tejp.

Göra kapell och Torso


1.
Placera ett ark av papper över sittbrunnen på kajaken. Använd en penna för att rita runt karmen. Klipp längs den spårade linjer med en sax för att skapa en mall. Nail två 2-x 4-fot-bitar av en halv tum plywood tillsammans. Använd en hammare för att köra in en spik i mitten av plywood. Placera mallen på plywood och spåra kontur på träet.
2.
Klipp längs linjer med en sticksåg. Var noga med att skära genom både bitar av plywood. Ta bort spiken och separata bitar av plywood. Slipa kanterna med fint slippapper.
3.
Mäta din midja med ett måttband. Lägg en tum till mätningen. Detta kommer att vara midjemått på bålen. Klipp till en bit plåt till 10 inches bred med ett par tenn snips. Skär längden till midjan storlek för bålen. Rulla skära plåt till en oval och gå med silvertejp. Täcka alla kanter med silvertejp.
4.
Placera en av de bitar plywood däck på en bit neopren. Klipp neopren en tum bredare än däcket. Använd en kapskiva. Förstärka spetsen av neopren med ett nylon järn-på plåster. Använd ett varmt strykjärn för att fästa en 3-tum x 1 1/4-tums halfmånformiga patch på kant där ta slingan kommer att placeras.
5.
Linda en bit bungee rep runt karmen på sittbrunnen. Skära av linan till storleken. Sy bandet tillsammans med en nål och tråd. Trä ena änden av tråden genom en nål och tråd den andra änden genom en andra nål. Weave nålarna fram och tillbaka över ändarna på bungee rep.
6.
Ställ den avskurna neopren över ett däck pjäs med järn-på lapp nedåt. Centrera bungee bandet på framsidan av denna pjäs och vira den runt kanten på andra däck pjäs. Detta är den ningssektionen. Dra hälften av en 16-tum lång bit av en 1/2-tums bred nylon bandet under bungee rep ta slingan mellan plywood och bungee rep.
7.
Tryck grab slinga under plywood och placera den ovanpå den andra däcket bit. Placera klämmor på sidorna för att hålla ihop bitarna. Den neopren kommer att bli mellan två bitar av plywood. Sy ihop nylonväv, greppa båge och neopren. Trimma neopren en fjärdedel tum från chocken sladden och dra neopren bort av plywood däck. Sy nylon bandet tillsammans på den öppna änden och sy den andra änden till chocken sladden.

Montera Kayak kjol


1.
Placera däcket över sittbrunnen på kajaken och placera plåt torso. Trace runt med en markör. Rita en oval en halv tum inuti spåras linje och använda en kapskiva att skära längs inre varumärket.
2.
Skär en nio-tums bred bit av neopren till en längd som är en halv tum mindre än midjemåttet. Ansök neopren cement till ändarna och tryck ihop dem. Ansök neopren cement till cirkeln i neopren spray däck och till botten av midjan röret. Dra bitarna runt midjan röret och tryck ihop kanterna. Ta bort dem från midjan röret och tryck fast längs kanterna. Låt cement torka i en timme.
3.
Fäst sömmen tejpen på insidan och utsidan sömmar på midjan röret. Använd "siden"-inställningen på ett järn och tryck på bandet i 15 sekunder. Låt bandet svalna och använd strykjärnet för att trycka ner alla lösa kanter. Kajaken kjol är klar.


Relaterade artiklar


4x4 spår i West Virginia
hur man skapar en vintage sport tema sovrum
Whitetail jakt i Ontario
ATV spår i östra Pennsylvania
aggressiva inline skate tutorial
hur man kan anpassa en öppen syn på ett gevär
tält camping i Nevada
florida simning alligator säkerhet
hur man kan fånga stora gräskarp
hur reparera rullskridskor