information om dykning på korallrev

information om dykning på korallrev

Skötsel och bevarande är nyckelorden för dykning bland korallrev. Coral är byggd av mjuk-funktionshindrade organismer som använder ljus och näringsämnen att bygga upp kalcium formationer av koraller. Reven ackumuleras och växer över tiotals till hundratals år eller mer och får aldrig vidröras. Försiktighet bör iakttas inte att stå på levande korall. Andra organismer som deltar i korallrev ekosystem omfattar fisk, hajar, mollusker och ett brett utbud av ryggradslösa djur

Förberedelser

. Dykare bör känna till sina redskap och omgivning. Korrekt vikt och kunskap om hur att upprätthålla rätt flytkraft är viktigt så du inte sjunker på levande korall. Korallrev levereras med näringsämnen av havsströmmar som kan variera med säsong och tidvattnet. Var medveten om att strömmar kan skjuta dykare i korall formationer, orsakar skador på revet och eventuellt skada dykaren. Se till att du förankra din båt ner långfristiga från revet, se till att inte skada revets när du ställer ankaret. Planera dyket så att du är tillbaka med den nuvarande.

Surge

Bedöma ytvågor och vara medvetna om varje kraftig ökning som orsakas av vågorna innan de kommer till vatten om möjligt. Se upp för alger eller skräp nära botten och noterar hur långt den rör sig när en våg passerar. Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur stark uppgång från vågorna är på djupet. Lång period havet sväller inte gör mycket av ett märke på ytan, men kan påverka starka ökningar på större djup. Använd en stång spjut för att hålla dig på avstånd från levande korall i närvaro av ökningen. Pushing bort från levande korall med spetsen på ett spjut är bättre än att ha ditt fenor, händer eller kroppskontakt revet. Vissa naturskyddsområden kan du inte göra ett spjut, så kolla förordningar först.

Bevarande

Coral är gjord av mjukt arbetsföra ryggradslösa djur som bildar kalciumkarbonat strukturer för att göra upp ett rev. Beröring eller stående på korallrev kan döda dessa organismer. Eftersom korallrev växa under perioder på flera år, kan till och med lättare skador påverkar allvarligt ett korallrev. Se till att du håller ett säkert avstånd och aldrig stå på levande korall.

Säkerhet

Många arter av koraller har naturligt försvarssystem som innebär toxiner. Alltid dyka korallrev med skydd med en våtdräkt och handskar. Aldrig avsiktligt Rör levande korall. Kontrollera med lokala dykare att ta reda på vad koraller är giftiga och hur man handskas med skadade till följd av att röra levande korall. Många typer av koraller utvecklar även knivskarpa kanter när de växer. Kontakta dessa kanter kan orsaka allvarliga och smärtsamma skador.

Överväganden

Var medveten om lokala bestämmelser vid dykning på ett korallrev. Utfodring fisk med pellets eller ärtor är inte tillåtet i många områden på grund av de negativa effekterna det kan få. Aldrig samla levande korall eller skaldjur från ett korallrev såvida du inte har särskilt tillstånd eller tillstånd att göra det. Revfiskar är ofta territoriella och skottstadiet eller ta rev fisk kan ha en bestående inverkan på ekologin i området.


Relaterade artiklar


hur du ställer in en linje för avdrift fiske i en kajak
Atlanta simma och tennisklubbar
sjö öringfiske i Alaska
Vermont camping semester
hur du väljer rätt pistol
hur man stanna hydrerade vid vandring
hur man bygger jaktutrustning
hälleflundra fiske i Valdez, Alaska
hur man ansöker vax på en skimboard
hur du gör din egen beten pasta fiske