pimpelfiske i Mitchell’s Bay, Kanada

pimpelfiske i Mitchell’s Bay, Kanada

Ligger på östra stranden av sjön St Clair i Ontario, erbjuder Mitchell's Bay mycket territorium som skall fiskas under vintermånaderna, och det är omgivet av en gemenskap som vänder sig till fisketurism. Isen fiskeåret vanligtvis sträcker sig från mitten av januari till slutet av februari, och enligt lokalbefolkningen, är fisket på fjärden störst i slutet av januari

Fisk

Även om vattnet i Mitchell's Bay är hem för en mängd fiskarter, abborre, gädda gul (gös), crappie och bluegills kommer sannolikt att vara din fångsten under vintermånaderna. För abborre och gädda gul, beten effektiva är små och ljusa, prova Teardrops som Fairy och Speck och skedar som den svenska finne. Live promelas eller lockbeten som liknar små fiskar är också effektiva för att fånga gul gädda. crappie och bluegills blir djup och söker mindre biter i vintermånaderna, små jiggar och promelas kan vara mest effektiv. Gemensam agn som används av lokalbefolkningen i Mitchell's Bay omfattar vax maskar, promelas och larver.

Utrustning

Många isfiske sportfiskare använder en 28-tums pimpel spö med medium åtgärder, och en mikro-spinnrock, men den typ av fisk du är ute efter och det lockar du tänker använda kan påverka detta beslut. 4-till 8-pound fiske test is linjer är generellt rekommenderas. Andra användbara isfiske utrustning omfattar tång nål näsa, en is-scoop, en ekolod, knapar is, en hink, en ficklampa och en Gasolvärmare. Om du sågar din egen hålet behöver du en isborr. Hut operatörer på Mitchell's Bay erbjuder stugor med värmare.

Förordningar och avgifter

Pimpelfiske i Ontario kräver en tagg fiskelicens och ett Fritid kort om du planerar att fiska mer än en dag. Sport och licenser bevarande erbjuds, och varierar i fråga om pris och antal fiskar du har rätt att fånga och behålla. För säsongen 2010, är kostnaden för en Sport fiskekort och en utomhus-kort under ett år $ 33,75 för Ontario boende och $ 69,50 för utomlands bosatta. Ett bevarande Licens och Fritid Card är $ 23,75 för boende och $ 42,75 för utomlands bosatta. Ontario fiskebestämmelser låta två metrev maximal att användas av en person medan isfiske. Du är också skyldig att vara inom 197 meter från din linje och upprätthålla en fri sikt av det under alla tider.

Semester

Stugor och loger runt Mitchells Bay finns att hyra under vintermånaderna. Dessa är i allmänhet en-suite, inklusive alla dina grundläggande verktyg och sängkläder, men inte måltider. Priserna varierar från (CDN) $ 575 till $ 785 per vecka under 2010, beroende på närhet till viken och antalet passagerare i ditt sällskap. Ett annat alternativ för resenärer isfiske är att stanna i närbelägna staden Chatham, som har ett utbud av motell och hotell.

Varning

Isfiske kan vara farligt och det är mycket rekommenderat att du anlita en registrerad hydda operatör. Ice fryser inte i en jämn takt och det är svårt att säga vad ett säkert djup av is ligger på en stor mängd vatten. Gå aldrig ut på isen ensam och alltid låta någon veta när du är på väg ut på isen och när du räknar med att återvända.


Relaterade artiklar


Hur fungerar ett recirkulerande toalett arbete?
sjösättning och fiske i Redondo, Washington
hur man gör stödben för din kanot
svart myra flugbindning instruktioner
hur säkra en kajak på ett fordon
skrubbskädda tips fiskelina
fakta om flygplan segelflygplan
flugfiske i Chesapeake Bay, Virginia
bågskytte älgjakt i Idaho
hur man använder roterar lockar