tips på att fånga stora kalikå bas

tips på att fånga stora kalikå bas

Du behöver:
vass kniv eller mattkniv-typ rakblad
. Grovt sandpapper.
Ny kö tips.
Gel-lim.
Fint sandpapper.

Calico bas är en favorit för dem som tycker kustfiske. Calico bas trivs oftast i miljöer som ger en utmaning för fiskare, vilket gör dem ett givande fångst. I vissa områden kan fisken växa till enorma storlek, vilket gör dem eftersökta som trofé fisk också. Även kattuner kan vara svåra att fånga, hålla ett fåtal strategiska tips i åtanke hjälper till att öka dina odds för att hämta hem en läcker måltid.

Habitat

Nyckeln till någon form av fiske är att veta var man kan hitta fisken. Calico bas är selektiva om deras livsmiljö, så de finns vanligen i fickor där förhållandena är helt rätt. Det är därför veta det lokala området är viktigt. Om du inte överväga att anlita en professionell båt kapten som kan guida dig genom vatten.

Mest kalikå bas bosatta i tång sängar i kustvatten. Kelp bäddar ge kyla befrielse från solen och är ett utmärkt ställe att gömma sig för rovdjur. Calico bas som lever i tång sängar är mindre i storlek men resor i skolor, vilket gör det lättare att hitta en hel del fisk i ett område. Calico bas ibland kan hittas i stenig grundområden till havs. Fisk i dessa områden tenderar att vara isolerade, så att de kan vara svårare att hitta, men de växer till mycket större storlek.

Rigg

Använda rätt utrustning är viktigt vid fiske efter kalikå bas. En gemensam metspö kommer att fungera bra. Många föredrar att använda en öppen inför rulle på stolpen eftersom detta gör det lätt att knäppa olika spolar på eller stänga av så att du kan byta till ett lättare eller tyngre lina, om det behövs.

A nr 2 krok mässing fiske eller Snell krok är idealisk för kalikå Bass Fishing. I flesta fall, en fiskelina specificerade som 10-pund test är mer än tillräckligt. De som fiskar i klippiga grundområden kan behöva uppgradera till en 15-eller 20-pound test för att rymma större storlek kattuner finns i ett sådant område.

Olika typer av bete kan användas för att fånga kalikå bas. De flesta människor föredrar att använda klumpar av färsk fisk eller plast maskar. En sak att tänka på när fisket runt stenar är att använda en kork att hålla dina bete nära ytan så att du inte hakar. Om fisket i tång sängar, en justerbar äggens vikt behövs också så att din bete kommer att sjunka ordentligt.

Teknik

Den teknik för fiske efter förändringar kalikå bas drastiskt, beroende på vad livsmiljö du fiskar i.

Om du fiskar i steniga grundområden, använd en plast mask och en kork till ytan fisk. Cast och rulle tillbaka upprepade gånger, försöker rikta mörkare fläckar där det ser ut som svalare, kanske djupare vatten belägna vara. Var beredd på att kämpa hårt när fisken slår linjen, som kalikå bas är större, starkare och sätta upp mer av en kamp än de mindre kattuner som lever i kelp sängar.

Om du fiskar i kelp sängar, kattuner är mindre och rikare. Anchor båten bredvid en öppning bland kelp. Använd färska fisk som agn och använder ett lod som hjälper dig vägleda linje rakt ner. Släpp och låt vikten av raden bär sig ner. Du kommer vanligtvis att få en strejk som bete sjunker. Om du upptäcker att du fångar makrill istället för kattuner lägger vikt så linjen kommer att sjunka snabbare. Kattuner brukar bo under stim av makrill.


Relaterade artiklar


New York State Bass Fishing Klubbar
varför barn ska lära sig simma
Hur man knyter jiggar crappie hår
en hemmagjord kajak rack för en upphämtning
hur bröst en fasan
fiske i Alaska i juni
förteckning över de olika fiske knop att använda
sanitära utrustning för camping
braded linje natt fiskemetoder
fåglar som äter flygande insekter