tips på att fånga stora sand bas

tips på att fånga stora sand bas

Du behöver:.
skiftnyckel (som behövs)
5 mm insexnyckel.

Sand bas (Morone chrysops), även känd som vit bas, är kortare, stockier kusiner i randiga bass (Morone saxatilis) och har liknande svarta, vågräta ränder längs sidorna. Enligt Oklahoma fiske resurs OkieFish är dessa insjöfisk känd för resor i skolor och för att ge sportfiskare tuffa strider. Och medan sand bas är små i storlek-vanligen ungefär en fot i längd-du kan landa en stor en med rätt inställning.

lockar och bete

Enligt Oklahoma Game Fisk, att fånga stora sand bas, använd en blek, grön-gul eller vit grub locka (som huvudsakligen är en liten del av gummi mask med en svans eller svans på slutet). Trä locka till vare sig en fjärdedel-ounce eller en åttondel-ounce jighead. En jighead är en krok med en vikt kring sin topp och en utskjutande ögla så att du kan knyta det till slutet av en rad. När det gäller fiske efter sand bas med hjälp av levande bete, rekommenderar OkieFish hjälp promelas, medan Lake Avalon Fiske rekommenderar Shad.

Djup Doesn't Matter

Till skillnad från andra typer av sötvatten bas, såsom largemouth, sand bas inte föredrar vissa områden eller strukturer i vattendrag eller sjöar de bebor. Enligt Oklahoma Game Fisk kan du hitta dem i en mängd olika platser, från 50 meter nedanför till höger vid ytan. Så istället för att fiska ett visst djup, fiska i de områden där du ser massor "betesfisk"-små fiskar som normalt används som bete för större rovfiskar-plaskade runt på ytan.

Följ Flock

Hitta betesfisk är nyckeln till att hitta stora sand bas, då de senare tenderar att följa den förra. Enligt Lake Avalon Fiske, är en metod för att lokalisera betesfisk att observera rörelser av fåglar i omgivningen. Om du märker fåglar cirklande över särskilda platser eller dyka ner i vattnet, dessa finns tecken finns betesfisk runt-och sanden bas bör inte vara långt efter

Komma i Position

När du kommit över en skola. av sand bas, du förmodligen kommer att kunna följa deras rörelser under vattenytan. Enligt Oklahoma Game Fisk, bör du försöka att placera din båt så att den är i vägen för mötande fisk. Kastat i skolan. Undvik att placera din båt i mitten av skolan, eftersom detta troligen kommer att spritta dem och få dem att försvinna.


Relaterade artiklar


hur man rigga en spigg fiske
sommarläger program i Yorktown Heights, New York
hur reparera små hål i aluminium med vinyl patchar
planer på att göra en effekt drake
Björnjakt i Alberta, Kanada
isfiske i Washington
Hur man knyter krok längder för fiske
campingplatser nära Cleveland, Tennessee
hur du gör din egen verkliga igloo
hur man installerar en Glock trigger