bil camping i Yosemite

bil camping i Yosemite

Yosemite National Park spektakulära skönhet är en naturlig dra mer än 3,5 miljoner besökare årligen. Parken erbjuder natur, öring fiske, vandring, klättring, ridning och höga land backpacking, plus en mängd andra utomhusaktiviteter året runt. Dessutom finns det mer än 1. 300 campingplatser lämplig för bil camping, en av de enskilt mest populära sätten att besöka Yosemite

Campingplatser

Lyckligtvis alla dessa campingplatser är utspridda över 12 campingplatser utspridda i parken. Tre ligger i Yosemite Valley, två är nära södra entrén till parken och resten är åtkomliga från Tioga Road, som korsar parken från öster till väster. Sju av dessa campingplatser erbjuder bokningar för hela eller en del av platserna under den hektiska sen vår till tidig höstsäsongen. På parkens lägre höjder, tre campingplatser är öppna året, annars öppnar datum som bestäms av när snöns smälter och sista dagen av vinterns ankomst

Yosemite Camping Bokningar

är tillgängliga från genom nationalparken. Tjänstens bokningssystem. Grund av dess extrema popularitet Yosemite's campingplatser kan endast bokas så tidigt som fem månader i förväg. Klockan 7 Pacific tid den 15: e varje månad datum släpps i block med en månad i fem månader i framtiden. Till exempel den 15 februari, bokningar blir tillgängliga för 15 juni-14 juli. Sommar online är ofta alla tagna inom några minuter om tillgänglighet.

Först till kvarn får först mala Camping

För sista minuten-sommar camping resor kan det fortfarande vara möjligt att fastna en campingplats men det tar lite tidigt på morgonen ansträngning. Först till kvarn får först mala campingplatser är ofta fyllda av middagstid, om inte förr, särskilt på helgerna. Under sommaren finns det ingen bil campingplatser i denna kategori någonstans i Yosemite Valley. De är också mycket begränsad i hela parken under maj och juni eftersom de flesta är på högre höjder, som inte blir tillgängliga förrän i slutet av juni eller juli.

Bekvämligheter

Alla campingar inkludera en picknick bord, en eld grop eller grill och en förvaring av livsmedel skåp. Många, men inte alla, campingplatser leverera dricksvatten och toalett, alternativen är bäcken vatten som måste kokas eller behandlas, och toaletter valv. Små butiker för viktiga livsmedel och ved finns på Yosemite Village, Curry Village, Wawona, Kran platt och Tuolomne Meadows. Det är olagligt att samla in några trä, även nedskjutna trä, inne i parken.

Björnar i Yosemite

Yosemite's brunbjörnar är foragers av naturen och allätare av biologi. De kommer att äta vad de kommit över, bland annat som livsmedel. De har lärt sig hur man får in alla typer av behållare för lagring, även bilar, i deras strävan för cookies och spannmål. Som ett resultat inkluderar alla campingplatsen i parken ett skåp förvaring av livsmedel, eller björn skåp, och alla campare är enligt federal lag för att hålla alla livsmedel, containrar mat, toalettartiklar, drycker och även mat papperskorgen låst i dem.


Relaterade artiklar


bågskytte älgjakt i Colorado
svamp jakt information
ohio jaktsäsongerna
georgia rådjur jakt tips
flodfiske i Washington
Stuttgart, Arkansas andjakt
älg jakt i Fairbanks, Alaska
hur du ansluter trollingmotor batterier
läger teambuilding övningar
positiva effekter av rådjursjakt