den bästa lockar till lek bas

den bästa lockar till lek bas

Varje vår bas flytta in i grunda vatten i sjöar, floder och reservoarer där de lever och delta i den årliga leken ritual. Även basen är inte nödvändigtvis utfodring aktivt under leka, kommer de att slå fiske beten kastas deras väg. Man bas är särskilt känsliga för fiskarna under leka, eftersom de är ansvariga för att vakta boet.

Plast Lizard

I många vatten, äggen i basen bon är känsliga för predation från många källor, inklusive andra fiskar och reptiler. Man bas försvara sina bon aggressivt, och en plast ödla är ett bra lockbete val för att framkalla en bas som försvarar sitt territorium till strejk. Skjut ett lod på linan-på lodet ska vara lika tung nog att hålla locka på botten-och sedan knyta på en krok. Rigga ödla på kroken och kastade den strax bortom boet. Dra sedan ödla genom boet. Eftersom bas typiskt leka i vattnet under 4 meter djup, bör du kunna se när en fisk träffar ödla. När basen facklor dess gälar och du kan inte längre se ödla, som kroken

Buzzbait

Trots bas leker på grunt vatten, det ibland inte är möjligt att se boet -. Synnerhet om det är mörkt ute eller om vattnet är grumligt. Men en buzzbait, som hämtas längs vattenytan och gör en rasslande ljud, kommer leda till en strejk från aggressiv manlig bas. Kasta buzzbait till grunt vatten nära kusten, och sedan hämta det bara tillräckligt snabbt att locka stannar på ytan. Om det är trä eller andra skydd i området, hämta buzzbait så att den rikoschetter på det. Att göra det är ett bra sätt att provocera fram en strejk.

Stickbait

En stickbait är en lång, smal bete som normalt är gjord av plast och liknar en elritsa. Några stickbaits flyter på ytan och bara dyka när de vacklade i, och andra har neutral flytkraft och kommer därför att avbryta på ett visst djup i vattnet, även när de tas emot. Flytande stickbaits tenderar att fungera bäst för lek bas. Cast betet runt områden där bas Det är känt att nesting-grunda områden som har hårda bottnar och är skyddade från vind är bäst-och hämta betet långsamt tillbaka till båten. Om du kan se bon, låt betet att flyta upp till ytan när det är över bon, vilket sannolikt kommer att utlösa en strejk från en bas.

Spinnerbait

Spinnerbaits, som har metallblad och en silikon kjol, är formade som säkerhetsnålar och är ett bra lockbete för att använda för att lokalisera bas och dra strejker från aggressiva individer. Cast betet så nära strandlinjen som möjligt och rulle den stadigt tillbaka mot båten. Spinnerbaits är särskilt användbara när vattnet är för grumligt för att se enskilda bas bon. Variera hämta du använder. Vissa bas kommer att träffa en spinnerbait som hämtas nära vattenytan, och andra går efter en spinnerbait som hämtas långsamt nära botten.


Relaterade artiklar


öringsfiske tips för alaska
isfiske i Washington
hur man bifoga en fluga linje till en ledare
hur huden ett rådjur för axel montera
officiell orientering riktningar
hur man återställer lösenordet på ett Bushnell spår kamera
washington fiske pirarna
vilka material som används för att göra snowboards?
hur man börjar autocrossing med sporten Car Club of America
hur de ska jaga rådjur från ett träd