hur man väljer betesfisk, tackla och platser för bas

hur man väljer betesfisk, tackla och platser för bas

Basen är en av de mest populära sportfiskar i USA. Sportfiskare uppskattar det hårda kampen och luftakrobatik av hooked bas, liksom flera beten och beten där de kan fångas. Bass trivs i olika vatten organ, inklusive sjöar, floder och reservoarer. Bass är en populär art för fiske turneringar, men många sportfiskare som bara vill komma ut på vattnet och slappna av också rikta bas

Du behöver:. .
Fiskespö och rulle
Fiskelina.
Fiskedrag.


1.
Välj rätt utrustning. Många sportfiskare använder bara ett spö och rulle för alla sina Bass Fishing. Om så är fallet, välj spinnspö som är 6,5 meter lång och är medeltunga åtgärder. Para ihop den med en snurrande rulle (en snurrande rulle är en som hänger under staven) och 10-pound test linje. Om du väljer att köpa ett andra spö och rulle kombination, välj en 6,5-fot, medellång åtgärder Baitcasting stav, och koppla ihop den med en Baitcasting rulle, som är en typ av rulle som ligger ovanpå stången. Spool rullen med 12-pound test monofilamentgarn linje, eller en flätlina som har en diameter på 12-pound monofilament. För de flesta sportfiskare, speciellt nybörjare eller sportfiskare helgen bör dessa två spö och rulle kombinationer vara tillräckligt.
2.
Välj beten och ta itu med som kommer att täcka en mängd olika situationer Bass Fishing. Det betyder snabb-rörliga beten som lipless crankbaits, dykning crankbaits och spinnerbaits, som kan användas för att täcka avgifter för vatten och leta aktivt utfodring av fisk, topwater beten som buzzbaits och poppers, som kan användas för att lokalisera fisk och även att provocera fram en reflex strejk från neutral eller inaktiv bas, och beten mättnad som fixturer och plast maskar, som kan fiskas långsamt och metodiskt på de områden där basen är kända för att hålla. Om du har två spö och kombinationer rulle, den snabba rörelser och topwater beten ska fiskas på Baitcasting tackla, medan mättnad beten ska fiskas på snurrande tackla.
3.
Leta reda på bas. Det viktigaste att tänka på är där bas är i deras årstiderna. När solen blir högre på himlen och värmer vattentemperaturen genom 50-talet och in i 60-årsåldern, kommer basen att flytta till grunda områden där de leker. Områden där botten är hård och där det är grunt täcka och vegetation, är goda fläckar. När vattnet värms genom 60-talet och in på 70-talet, lite bas att fortsätta att hänga runt grunda täcka, medan andra flyttar till områden som drop-offs och weedlines, där de stannar tills vattnet börjar kyla igen. Som vattentemperaturen börjar falla basen flytta tillbaka till grunda områden, och att kvarvarande gröna växtligheten (det är där syret). Bass är i allmänhet inaktiva och svåra att fånga när vattentemperaturen sjunker under ca 40 grader.
4.
Catch bas. Under hela året bör sportfiskare börja söka efter bas i grunda områden, med en snabb rörelse betet. Fortsätt som omfattar vatten och prova nya platser fram till en bas eller två biter. Bass är stimfiskar av naturen, så där det finns en bas, finns det sannolikt fler. Fortsätt gjutning snabb-rörliga beten tills basen i området sluta bita. Använd sedan en mättnad bete och fisk i området långsamt och grundligt. Om 30 minuter har gått och en annan bas har inte drabbat lura, är det dags att flytta.


Relaterade artiklar


hur man fiskar med plast beten i saltvatten
Hur en kontur karta visar områden med branta eller flack lutning?
hur du gör din egen Teardrop trailer
hur reparera dyka upp släpvagn duk
hur att säkra en fluglina till sin spets
bryta ledtrådar vs poolköer
hur man målar en metall trailor
hemgjord agn katt fiske
coyote jaktföreskrifter i Alabama
hur man koppar nit en träbåt