steg-för-steg guide om hur man ställer upp en lina

steg-för-steg guide om hur man ställer upp en lina

När du fiskar, finns det några saker att ta hand om innan du kan börja fånga fisk. Först en främst måste din lina inrättas. Inte bara måste din linje bifogas spö och rulle, det måste också ha en konstgjord locka eller levande bete rigg fäst vid den. När du har din utrustning inrättas, då är det dags att åka ut och fiska

Du behöver:.
Fiskespö och rulle
Fiskelina.
Beten.
Sänken.
Krokar.
Bobbers.
Svivlar.
Sax.


1.
Välj fiske rulle som du planerar att buffra linjen. Om du väljer en haspelrulle (en med ett utsatt spolen och som hänger nedanför spö), välj spinnspö att gå med den. Spinnspö är en som inte har en bit formad som en trigger som hänger utanför stången under handtaget. Om du väljer en Baitcasting rulle (spolen på en sådan rulle är synliga, men inuti rullen, och rullen själv sitter på toppen av fiskespö), välj Baitcasting spö, som är en som har avtryckaren på stången hantera.
2.
Spool lina på rullen. Trä linan genom toppen av fiskespö, och sedan genom varje rad guider på stången tills du gör din väg ner till där rullen sitter på stången. När slutet av raden är på rulle, linda linje två gånger runt spolen i rullen. Knyt en knut på linjen så det håller sig tätt mot spolen, och klipp sedan alla 1 /8 av en tum av de extra linje som sträcker sig över knuten. För att lägga till raden, vrid rullen handtaget som om upprullning i en fisk. Stoppa vacklar när linan är 1 /8 av en tum under kanten på upprullningsspolen. Kapa linan med en sax så att ca en fot linje hänger utanför spetsen på staven.
3.
Bestäm hur du vill att rigga din lina, baserat på vad fiskarter du planerar att målet. Dina två val är en konstgjord lockbete eller ett levande bete rigg. Sportfiskare som använder levande agn-som de som riktar walleyes, crappies och sunfish-bör välja det senare. Fiskare som främst fiskar för bas, muskellunge och gädda i allmänhet välja konstgjorda beten.
4.
Knyt på en levande bete rigg, om det är vad du valt att använda. De huvudsakliga riggar du kan välja är Bobber riggar och Lindy riggar. En Lindy rigg är särskilt väl lämpad för gös fiske, och omfattar-i ordning-en glidande sänke, vridning, ledare, och krok. En bit av levande bete (blodigel, elritsa, eller Nightcrawler) rundor ut presentationen. En Bobber Riggen är oftentimes riggen som början sportfiskare bruk, eftersom de varnar dem när en fisk är bitande. Riggen består, i ordning, en Bobber, sänke och krok. Den Bobber bör sättas så att den kommer att upphäva din krok cirka 12 till 24 inches från botten.
5.
Knyt en kick vridbart till slutet av din linje om du planerar att använda konstgjorda beten. Den knäppa vridbara låter dig ändra beten så ofta du vill, utan att klippa din linje och retying det. Om du inte planerar att byta beten mycket, kan du komma undan med att inte använda en lekare och istället knyta locka direkt till slutet av din linje.


Relaterade artiklar


övernattning forsränning resor i Pennsylvania
hur man tar hand om snöskor
nya zeeland Big Game Fishing
campingplatser i Denali, Alaska
hur man hittar stora hjortdjur
hur man byter en impeller på en MerCruiser Alpha en
hur du gör din egen verkliga igloo
ATV vandringsleder runt Birmingham, Alabama
hur rådjur värdering Whitetail horn
Spring Branch, Texas rådjursjakt