Hur man knyter en linje på ett flugspö

Hur man knyter en linje på ett flugspö

Att sätta upp en stång flugfiske rankas rätt upp där med att ha tänder utdragna för vissa människor. De olika linjer och tillhörande knutar kan förvirra och avskräcka vissa personer. Verkligheten är att sätta ihop de olika linjerna som krävs för att flugfiske är egentligen inte så komplicerat eller svårt. Genom att förstå processen samt vilken specifik knop, kan de flesta sportfiskare lära sig att ansluta de olika linjerna och framgångsrikt spole dem på rulle

Du behöver:.
Rulle
. Fluglina stöd.
Huvudsakliga fluglina.
Leader.
Sax.


1.
Fäst linan stöd till spolen i din rulle med ett Arbor knut. Wrap uppbackning linje runt spolen med 5 till 6 inches av linje som sträcker sig förbi spolen. Formulär en overhand slinga med gratis, eller tag, slutet av raden med slinga som går runt stambanan.
2.
Knyt en andra överhandsknop under den första med endast tag slutet av raden. Fukta knop med en liten mängd vatten och dra knop ner tätt mot spolen. Använd en sax för att trimma överflödig linje från den taggen slutet på knuten.
3.
Vind uppbackning jämnt över ansiktet av spolen. Se rullen tillverkarens anvisningar för hur mycket stöd linje att placera på rullen.
4.
Fäst stöd till stambanan med en Albright knut. Hänvisa till Animated Knots av Grog webbplats för detaljerade anvisningar om att knyta denna knut. Fukta knuten innan du drar hårt och trimma överflödig lina från knut med en sax.
5.
Vind linan på rullen. Om alla av raden inte får plats på rullen, inte klipper linjen. Många fluglinor är tillverkade med en vikt framåt eller kona som kan skadas genom skärning. Ta bort linan, justera mängden stöd och installera linjen igen.
6.
Bifoga en ledare till linan med en kirurg knut. Överlappning taggen slutet av stambanan och ledare för 6 eller 7 inches. Bilda en slinga med de överlappande linjer och svepa ledare och stambanan tag runt loopade linjen. Göra tre totala snor sig runt slingan, fukta knuten och dra ner ordentligt.

Tips och varningar


 • Ett knep för att bestämma storleken på stöd till användning är att första spole linan och sedan, utan en knut, spole uppbackning på rullen. När spolen är full har du rätt mängd stöd för att kunna använda.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan fånga stora mun bas, fiske
  instruktioner för att sätta ett streck på en fiske rulle
  tennis klubbar i New York, New York
  inomhus paintball spel
  hur man gör en enda spis logg läger
  hur man fiskar för bas i Florida vatten
  hur solbränna rådjur slängkappor för montering
  hur man gör lockbete rörelse rådjur
  hur man mäter pitch på en båt propeller
  hur att provköra en tandem cykel