Mesquite trä använder

Mesquite trä använder

Den Mesquite träd eller Prosopis glandulosa blomstrar i hela södra och centrala och sydvästra regioner i USA. Av alla de Mesquite som växer i det kontinentala USA, är 76 procent i Texas. Medan många ranchägare avskyr trädet på grund av dess smärtsamma törnen och vatten-giriga rötter, Mesquite har flera användningsområden inom världarna av mat, medicin och konstruktion.

Dietary Använder

Ground Mesquite måltid har en nötaktig smak med en anstrykning av sötma, och används vid bakning bröd, tårtor, kakor och pajer. Ground Mesquite fungerar som en grillning krydda för nötkött, griskött, fisk och fågel, och som bas för jordig teer. Kanske den mest kända användning för Mesquite i köket är som bränsle för grill bränder. Röken frigörs från brinnande trä skänker en signatur krydda till kött, och är en av de mest använda skogen för detta ändamål.

Medicinskt bruk

Indianer använde Mesquite för ett brett spektrum av medicinska ändamål, enligt att Kokopelli's Kitchen. Den var avsedd att behandla matsmältningsproblem, ögoninfektioner, hudsjukdomar, svampinfektioner, insektsstick, diarré, njursten, magsår, menstruationen och krämpor feber. Mesquite fortfarande kan förbrukas för sådan behandling genom rökning, bönor och bark konsumtion och tinkturer.

Konstruktion använder

Mesquite används också till möbler bygg-och trägolv. Veden krymper och sväller åtta gånger mindre än ek när fuktad, och är ovanligt tufft och tåligt. Många snickare i Texas göra enbart lever på Mesquite konstruktion, vilket gör schackspel, lampor, mantels spis, lådor, köksskåp, gungstolar, vaggor, lådor smycken och många andra av trä.

Andra användningsområden

Mesquite koffertar och lemmar ibland används till stängsel och tak över huvudet, och rötterna fungerar som lång brinnande bränsle. Indianer använt bark för kläder och bollar av träd tuggummi för motionsidrott. Tandköttet användes också för att laga trasiga keramik, samt göra hårfärgningsmedel. Stammar använde bark till mode pilbågar och för närvarande, till ljusbrun läder.


Relaterade artiklar


lätta hemlagad rådjur persienner
hur man ansöker Griptape på en skateboard
Vilka är farorna med co2 patroner?
hur man kan anpassa Baitcasting rullar
diy kajak tillbehör
hur du redigerar en extern ryggsäck ram
vad är en vanlig örn rays livsmiljö?
hemgjord agn havskatt blod
hur man förbereder för strid
Ontario båtliv förordningar