Sockeye laxfiske i Washington State

Sockeye laxfiske i Washington State

Sockey lax är också känd som röd lax, BLUEBACK, kokanee och silver öring. De finns i fem större bassänger i Washington State. Sockeye är unika lax som kräver sjöar för lek och för ynglen att utvecklas till lekmogen fisk. Leken går upp floder till dessa sjöar som används för att tal i miljoner

Major habitatdirektivet

Washington State har fem stora bassänger där Sockeye finns och fiskat. Dessa inkluderar Lake Washington, Baker River, Columbia River och Lake Wenatchee, Puget Sound bassängen och Ozette Lake. Lake Washington och Columbia River stöd flest Sockeye lax.

Fiskeförvaltning

Sockey laxfiske i Washington State regleras av Washington Department of Fish and Wildlife och lokala indianstammar. Som fisk tillbaka årligen för att leka, räknas vid slussar längs floderna. Om antalet räknade fisk överstiger antalet beräknade som behövs för att försörja befolkningen, är fisket öppnas för den säsongen.

Lake Washington Sockey Fiske

Fiske på Lake Washington är hårt reglerad och den årliga Sockeye säsong bestäms av lås räknar att återvända Sockeye. Beslut fattas i slutet av den första veckan i juli. Den "Lake Washington Sockeye Rig" är en klarröd plattfisk locka bundna till 15 eller 20 inches av 20-till 30-pound test monofilament bakom en storlek "0" Dodger. Denna rigg är bunden 20 eller fler inches bakom en 4 oz. bly banan vikt på 30-pound test monofilament linje. Sockey finns främst mellan 30 och 60 meter, och sportfiskare är mer framgångsrika på morgonen än på kvällen. Förordningarna utlyses årligen och omfattar en 15-tums minsta storlek, meddelande om stängda områden och en daglig fångstbegränsning. Är

Columbia River och Lake Wenatchee

Sockeye lax i Columbia Basin indelade i insjölax kallas kokanee, och laxen som återvänder från havet för att leka. Hemresa fisk har historiskt numrerade så mycket som 3 miljoner, men nuvarande nivåer är mindre än 10 procent av det antalet.

Puget Sound, Baker River och Ozette Lake

Sockeye lax häckar i floder och sjöar att rinna in i Puget Sound . Idrott och kommersiella fisket normalt inte riktar Sockeye i detta område, men Sockeye ibland tas vid fiske efter andra arter. The Baker River stöder ett relativt litet antal lax. Sockeye vandrar från havet är fångade under den nedre Baker Dam och transporteras förbi dammarna. Kokanee ras utan att lämna sötvatten och ibland vidtas av idrottsmän. Ozette Lake har ett lager av Sockeye som är genetiskt unik från andra populationer och är därför skyddade strängare. Habitat nedbrytning har minskat befolkningen och fiske är i stort sett stängd.


Relaterade artiklar


hur du startar en segelbåt
hur vinterförbereder ditt Jayco släpvagn
hur du tar bort rost från loppet av ett hagelgevär fat
hur man fiskar med lata ike locka
Alaskan silver laxfiske information
förteckning över vinterutrustning för inbyggd snögrotta
hur man berättar skillnaden mellan en manlig bas och kvinnlig bas
hur man beräknar strömriktare dimensionering
hur man gör eld förrätt tegel
hur man Chrono en airsoft pistol