hur man använder majs som öring bete

hur man använder majs som öring bete

Tidig säsong öringfiske kan bli en utmaning, särskilt i regioner där naturliga livsmedel som nymfer inte har kläckts. Detta kan omintetgöra flugfiskare finaste ansträngningar, men att byta till bete kan återställa fiskarens lycka. Konserverad majs är en effektiv bete, dels på grund majsmjöl är en huvudsaklig ingrediens i fiskmat serveras till forell uppvuxen i kläckerier, men också för att kärnor av majs vistelse på kroken bättre än andra mjuka beten. Corn är billigt också, jämfört med lax ägg och konstgjorda flugor.

Du behöver:
spö och rulle buffras med 6-lb
.  fiskelina.
Krokar, storlek 8 till 10.
Konserverad majs.
Split-shot sänken.


1.
Knyt en storlek 8 eller 10 krok direkt till slutet av fiskelinor, med hjälp av en clinch knut. Se Resurser för en illustration av clinch knot.
2.
Pierce en kärna av majs på den del av kroken. Två till tre kärnor kan läggas att täcka den punkt på kroken och hulling, om nödvändigt.
3.
Tillsätt två eller tre split-shot sänken på linjen ca 6 inches över krok för att hålla bete under vatten. Mer vikt kan läggas till om nödvändigt för att hålla betet i en viss plats längs snabba strömmar.
4.
Cast betet till pooler och virvlar, särskilt bakom halv-undervattensstenar och struktur såsom döda träd på vattnet. Öring ofta tyst pooler och gömma nedströms bakom stenar, väntar på en måltid för att flyta med.
5.
Rullen i slak så linjen är spänd. Öring strejk fort och kan släppa betet lika fort om de kan känna kroken innan barb är inställd.

Tips och varningar


 • Färsk majs skivad utanför COB är inte effektivt som öring bete, enligt "vilt och fisk Magazine. "Konserverad majs är både mjukare och sötare, och kan ge bort en starkare doft i vattnet för att locka fisken.
 • Kontrollera lokala föreskrifter innan fisket med någon typ av naturligt bete. På vissa vatten, sportfiskare får endast fiska öring med konstgjorda beten och lockar.
 • I områden där bete är tillåtet, taggar krokar är inte juridiska. Carry hullinglösa krokar som en backup.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av en OMC solenoid
  hur platsen omfattningar för hög effekt skytte
  hur man gör ghillies
  kajak paddel guide
  hur man byter olja jet pumpen på en Sea-Doo vattenskotrar PwC
  barometrar och fiske
  skrov gemensamma reparation
  sommardag läger i North Carolina
  hur man berättar en bra pool cue från ett dåligt
  Felsökning en Yamaha snöskoter