hur man kan fånga gös i sommar

hur man kan fånga gös i sommar

Den gös är en av de mest eftertraktade ädelfisk, med sitt utbud täcker större delen av Nordamerika. Walleyes fångas under alla årstider, även under isen på vintern eller i värmen på sommaren. Varje område och vattendrag har fiskestrategier som fungerar specifikt för den platsen. Fiskare har också sin favorit metoder och beten, men det finns vissa grundläggande gös fiske metoder som fungerar nästan överallt. Walleyes chef för djupare vatten under sommaren från soluppvärmda grunda, börja leta efter dem där.

Du behöver:
Båt och motor
. 6 1 /2 till 7 fot spinnspö.
Spinning rulle.
8 till 12 lb.
 test monofilamentgarn linje.
Bly huvud jiggar i olika färger och storlekar.
Crank beten i olika färger och storlekar.
Blytyngder, 1 till 2 oz.
.
Bait krokar, storlek 2.
Levande bete.


1.
Jig för walleyes genom gjutning i spetsen runt huvud jigg ute i vattnet, låt det sjunka till botten, och sedan rullar den igen genom att driver med staven spetsen uppåt eller åt sidan orsakar jiggen att rycka i vattnet, stigande och sjunkande som en handikappad betesfisk. Jigs i vikter på 1 /16 till 3 /8 oz. och färgerna i orange, gul, röd, svart och blå är de mest lyckade kombinationer.
2.
Släpp jigg direkt ner från sidan av båten tills den slår ner och sedan rulle upp en fot från botten. Dra stången spetsen upp kraftigt vilket gör jiggen ryck upp i vattnet och sedan föra stången spetsen ner låter jiggen sjunka. Prova denna vid 6-till 24-tums drar med samma färger på jiggar som används vid gjutning. Ljust färgad skedar arbetar även med denna metod.
3.
Troll vev beten runt sjön, detta fungerar speciellt bra när fisket en ny sjö och fiskaren försöker lokalisera walleyes. Vikar, kring flodmynningar, poäng av mark, rev och vattnet barer sand är bra områden för att hitta gös. Crank beten från 3 1 /2 till 6 inches lång i silver, svart, blå, guld och orange är särskilt effektiva.
4.
Kör båten sakta runt sjön gjutning vev beten i vattnet och vacklar tillbaka dem i att man låter naturlig åtgärd på veven bete för att locka fisken. Kastas i samma områden som du skulle troll runt med samma typ av vev beten. Experimentera med olika kroppsformer också, som tunna och fett arbetsföra vev lockbete.
5.
Dra levande bete längs botten av sjön genom att låta vindavdrift båten över sjön utan motoreffekt. Sätt tillräckligt bly tyngd på linjen att hålla betet ner betet en storlek 2 krok med en igel, natt sökrobot, eller elritsa och låt den naturliga drivande av båten ger rörelse till betet.

Tips och varningar


 • sommarhettan walleyes undvika grunt vatten under mitt på dagen stannar till djupare vatten i stället. Här kommer de att skolan under sommaren att göra vertikal pimpelfiske rakt ner från båten effektivt som jigg kommer att vara i skolan, och där man är fångad är det troligt att fånga mer.
 • Walleyes bromsa deras aktivitet i värmen i sommar, så experimentera med olika metoder och beten tills du hittar vad fisken tar den dagen.
 • På en fläktande dag fisk på vindsidan av poäng, rev, och omfattar t. ex. ogräs, walleyes kommer att lägga sig i försåt för betesfisk att pressas mot dem från vinden som blåser vattnet.
 • sommarens oväder kan snabbt blåsa upp, särskilt på stora sjöar. Om du är på sjön när en vind eller åska rullar i kliva av sjön så fort som möjligt. Kapsejsade båtar eller att träffas av blixten är faror som kan drabba en fiskare ute på en sjö i en sådan storm.


 • Relaterade artiklar


  Var är bathyal zonen ligger?
  hur man installerar en power inverter på en båt
  fördelarna med en Presta ventilspindeln
  hur man byter en kniv handtag
  borttagning av färg från en kanot
  rv orter i Birch Bay, Washington
  den bästa metoden för pistol blåelse
  vad är en K-1 kajak?
  hur man bygger en kulle snö slädar på din bakgård
  hur du lägger till lagring till en glasfiber båt