hur man ställer en dra baitcaster

hur man ställer en dra baitcaster

Sportfiskare som målarter av fisk som bas, muskies, gädda och walleyes använda baitcast rullar. Även om sådana rullar är konstruerade för att hantera tunga linje och fånga stora fiskar, måste sportfiskare ange dra ordentligt eller riskerar att ha en stor fisk bryta deras linje. En rätt som drar tillåter linje att komma bort rullen när en fisk drar tillräckligt hårt och kan vara skillnaden mellan att landa eller förlorar sin livs fisk. Sportfiskare kan justera dra i farten, så om en fisk kämpar speciellt hårt, kan fiskarna lossa dra.

Du behöver:
Fiske linje
. Metspö.
Fiskedrag.


1.
Drag dra så hårt som det går. De drar på en baitcaster är den stjärnformade bit på handtaget på rullen. Vrida den medsols kommer att skärpa de dra,
2.
Se till att dra fungerar genom att dra i linan. Om drar är ordentligt fastspänt, kommer du inte att kunna dra linje loss spolen.
3.
Lossa drar genom att vrida den moturs. Fortsätt att lossa dra tills den är rätt inställd. Du kommer att veta att så är fallet när det tar ett fast ryck att orsaka spolen att släppa linjen.

Tips och varningar


 • Det är en god idé att ha dra in hårt när gjutning, ett drag som är satt löst kan hindra din hookset. Efter hookset, lossa dra om fisken gör kör eller på annat sätt gör att du tror att det kan bryta den linjen.
 • Om du använder flätlina, se till att dra sätts alltid löst nog att en bogserbåt på linjen gör att spolen att släppa linjen. Till skillnad från andra typer av fiske linje, har flätlina ingen stretch, så om din drar är för snäv och kommer inte att släppa någon gräns, kan det orsaka krokarna att slita ut ur munnen på fisken.
 • Om du dra åt eller lossa dra medan striderna en fisk, vara noga med att inte få linjen lindade runt fingret eller handen som du gör det.


 • Relaterade artiklar


  hur man undviker att fastna i en bubbelpool
  hur man fyller grön propan flaskor
  Sonora pass inhemska växt-identifiering
  rättvis stroke kontroll
  hur man bygger ett viltlevande svin fälla
  Vad ska gå på under övningar softball praktiken?
  hur man berättar skillnaden mellan en manlig bas och kvinnlig bas
  hur du packar en cykel släpvagn
  fett mountainbike däck vs skinny
  råd om fiske efter havskatt