hur spolen linjen utan att vrida den fiskelina

hur spolen linjen utan att vrida den fiskelina

Få saker är mer frustrerande att en fiskare än att tvingas sitta på banken och nysta upp en härva i din lina medan folk omkring dig är fånga fisk. Dessa irriterande linje tovor är i allmänhet en följd av vridningar i linan som bildas antingen när du först buffras linjen på rulle eller under din efterföljande fisketurer. Oavsett orsaken till de vridningar i din linje, kan du ta bort sådana vändningar genom att återupprätta buffra linjen på din rulle

Du behöver:.
Spinning rulle.
Swivel.
Träd (eller kedjelänk staket).
Tygstycke.


1.
Bind ena änden av ett vridbart vid ett fast objekt såsom ett träd eller ett staket.
2.

Klistra slutet på din lina till andra änden av det vridbara med hjälp av en halv blodknut (se Resurser).
3.
Öppna borgen på din haspelrulle och långsamt vandra bakåt på ett sätt som låter radmatning bort av din rulle i en jämn takt.
4.
paus var 15 meter eller så och bildar en ögla av linje mellan tummen och pekfingret . Om slingan vändningar mellan fingrarna och sedan linje twist är fortfarande påverkar den del av din lina. Fortsätta att gå bakåt tills all lina som berörs av linvridning har tagits bort från upprullningsspolen.
5.
Vik en liten bit tyg över en del av fiske i en punkt strax framför upprullningsspolen. Placera tummen och pekfingret över tygklädd fiskelina. Duken kommer att förhindra friktion brännskador tummen och pekfingret medan du vacklar i fiskelina.
6.
dig sakta framåt medan rullas linan tillbaka på rullen. Håll spänningen på linan hela denna process genom att klämma linjen mellan de veck av tyget. När du når den vridbara bifogas fast föremål dina lina kommer att buffras på din rulle utan linvridning.

Tips och varningar


 • Försök med att använda en bit av gummi i stället för tygbit nämns i steg 5. Gummit bidrar till att eliminera linvridning och kommer även att ta bort tendens linjen har att krypa upp onaturligt.
 • passeras fiskelina genom tygbit eller gummi för snabbt kan generera tillräckligt med värme för att skada linan eller bränna fingrarna. Alltid tillämpa lämpliga nivåer av påtryckningar för att den rad som buffras på rulle.


 • Relaterade artiklar


  hur du syr båt klädslar
  hur man behandlar en duk tält
  hur man gör en resa ledare med lina
  hur man gör en snabb, effektiv skydd dike snö
  hur man rengör båt tyg
  hur man bär en horisontell kors axelhölster
  ATV racingbanor i Oregon
  Felsökning skoter motorer
  hur man använder en kompass för att hitta en magnetisk azimut
  hur man byter kände på Simms stövlar