kajak portage tips

kajak portage tips

Du behöver:
rulle
. Fluglina stöd.
Huvudsakliga fluglina.
Leader.
Sax.

Kajakpaddling är ett roligt och spännande sätt att utforska naturen. Dessa små, en person båtar är lätt att manövrera och rolig att bemästra. Det finns dock en sak om kajakpaddling som kastar bort många nybörjare: kanoten. Kanoten uppstår när du måste ta kajaken på land för att flytta runt nästäppa eller ogenomträngliga områden av en vattenförekomst. Att hålla några tips i åtanke när kanoten kommer att göra det mycket lättare.

Pack

Innan du tar din kajak ur vattnet, se till att du packa alla dina redskap upp noggrant. Detta inbegriper alla livsmedel, redskap, extra kläder och annat som kan vara lös eller faller. Med detta redskap i en ryggsäck och ur vägen kommer att göra att bära din kajak över land mycket enklare. Du kan bära ryggsäck samtidigt som du portage att spara dig mycket tid. Men om du tycker att detta är för svårt, ta ett rep för att binda din kajak ner medan du rör din ryggsäck genom portage området. När du har flyttat din ryggsäck, knyta upp kajaken och bära den över landet. Placera din ryggsäck tillbaka i kajaken och att vara på väg med minst krångel.

Kroppshållning

Kajaker är lätta nog att flytta på egen hand, men bara om du använder rätt hållning. Dra din kajak ur vattnet och lyft upp det på slutet. Luta den mot ett träd och ta en paus. Se till sittbrunnen på kajaken är vänd nedåt. Position ryggen mot kajaken och böj knäna. Håll balansen låg på marken. Placera händerna på sittbrunnen och sakta stå upp. Balans kajaken på dina axlar och stå rak. Böj upp i kajaken med en vinkel över huvudet. Denna hållning kommer att bidra till att balansera vikten på kajaken jämnt och undvika alltför stor påfrestning. Överansträngning kommer att vara din fiende medan du portage. Se till att du lägger ner kajaken att ge dig själv en paus varje gång i en stund när du går.

Dolly

En dolly är ett annat sätt att göra kanoten lättare. Dessa dockor kommer att vara små nog att passa i kajaken, men stark nog att bära sin vikt. Dollies finns tillgängliga online från Kanot Kajak tidningen, och de finns även tillgängliga på de flesta sportartiklar butiker. När du får på land, försiktigt vika din dolly och placera din kajak på topp. Strapping din kajak till dolly hjälper till att undvika fallolyckor. Du kan då enkelt tryck den till din destination.

Det enda problemet med en dolly är att de tar upp mycket utrymme. Även de minsta kommer att ta upp en hel del värdefullt utrymme i din kajak. Ett annat problem är ojämn mark. Ojämnt underlag kan orsaka att dolly och kajak att studsa upp och ner och kan även göra att den välter.


Relaterade artiklar


som gör den bästa båge ut på marknaden?
hur man fläta en snodd klocka dra
Sockeye laxfiske i Washington State
hemlagad bivack säck
hur mening rådjur med IR-kameror utlöst
hur man använder en platta utombordare jack
hur man får kortet sjöförbindelse
hur man byter styrkabeln i en båt
Alla hjärtans presenter för båtfolk
sevärdheter runt Laughlin, Nevada