kajak träningstips

kajak träningstips

En kajak är en mångsidig sätt att utforska olika vattenförekomster. Den lilla, en person båt drivs med hjälp av en paddel. Kajaker är lätta och anpassningsbara för många miljöer, inklusive snabb floder. De kan vara svåra att använda i början, på grund av möjligheten att välta. Dessa riktlinjer gör det möjligt för båtägare att hantera en kajak med skicklighet.

Proper Paddling

Lärande korrekt hållning för paddling är nyckeln innan man lägger en kajak i vattnet. Sitta upprätt för att säkerställa att stroke är lika kraftfullt som möjligt. Lutar framåt eller bakåt kan minska makten i stroke och kan orsaka ryggvärk om dålig hållning är förlängd. Håll paddeln komfortabelt, med varje hand så nära paddeln slut som möjligt. Håll paddeln för hårt kan orsaka spänningar i händer och trötta ut er i förtid. Håll paddeln nära båten för att undvika ansträngande. Använd korta drag att maximera energi. Sikta på att ha paddeln i vattnet i närheten av där dina fötter i kajaken.

Conditioning

Innan kajakpaddling ned svårt floden passager, kondition din kropp. Använd en lugn, lättillgänglig sjö för denna utbildning. Paddla runt Sjö 20 till 30 meter från stranden i en timme åt gången, tre till fyra gånger i veckan bygga arm och skuldra styrka. Aldrig paddla ensam. Alltid har en vän i närheten för att hjälpa dig om du tippar över. Om en sjö inte är tillgänglig, hitta en roddmaskin på ett lokalt gym. Följ samma rutin, rodd en timme åt gången, tre till fyra gånger i veckan.

Säkerhet

Säkerhet i kajakpaddling betyder aldrig att gå ensam. Ha alltid minst en annan paddlare på utflykter. Hjälmar, flytvästar och varma kläder. Kapsejsning kan vara plötslig och skrämmande och kan lämna en paddlare i fara för hypotermi. Förbered för nödsituationer genom att sitta i kajaken på land och praxis släppa säkerhetssele. Lär dig tekniken felfritt innan trycka på vatten, så du kan lösa ut i kajaken snabbare om behov uppstår. Bo på relativt säkra vattenförekomster tills du är bekväm med flykt förfaranden och din kropp är betingad. För att förbereda svårt strömmar, inklusive dem med Whitewater, studera kartor över området och identifiera potentiella faror. Utarbeta planer för att undvika dessa risker och bestämma din totala rutt.


Relaterade artiklar


Hur man väljer en cykelsadel för kvinnor
hur man använder elektrisk ström till fånga maskar
hur man installerar en elektrisk vinsch båt
hur man byter cleat sängar
som gör den bästa båge ut på marknaden?
hur man rigga en båt trailer för en kölbåt
mystisk sjö dammen vatten ut information
hur man håller kåta stolpar tillsammans
hur man tar betalt olika typer av båtar batterier på en laddare
hemlagad bojar