om isfiske i Alaska

om isfiske i Alaska

Även om främst känd för sitt lax flodfiske och storvilt havsfiske, kan Alaskas vinterfiske vara ett äventyr också. Pimpelfiske är ett unikt sätt att tillbringa en kall Alaskan dag, och med alla de lagrade sjöarna i staten, kan vara en bra introduktion till fiske

Tillstånd

Som med alla fisket i Alaska, behöver du tillstånd att gå isfiske. Utlandets Fiskekort kan köpas direkt från Alaska Department of Fish and Game, eller från lokala tjänsteleverantörer som hotell, sportartiklar butiker och bete. Och med 2010 är kostnaden $ 10 för en dag, 20 dollar för tre dagar, 50 USD för 14 dagar och $ 100 för ett år. För mer information kontakta Alaska Department of Fish and Game på 907-465-4180.

Alaska Department of Fish Game
PO Box 115526
1255 W. 8. St
Juneau, AK 99. 811-5. 526
907-465-4180
adfg. state. ak. us /

Season

För säker isfiske, måste isen vara tjock nog att hålla fiskaren vikt, vilket brukar innebära minst 6 inches av klar is. Isen på sjöarna i södra och centrala Alaska är vanligtvis tillräckligt tjock i mitten av november eller början av december och pågår till mars.

Var

Anchorage sjöar st för isfiske är: Beach Lake, Campbell Point (Kincaid Park), Clunie Lake, Delong Lake, Jewel Lake, Mirror Lake och Sand Lake. Lagerförs sjöar i närheten av Fairbanks inkluderar: Chena Lake, Mullins Pit, björk Lake, Otto Lake och Polaris Lake. St sjöar på Kenai Peninsula inkluderar: Centennial Lake, Elephant Lake, Longmare Lake och idrott Lake

Typer

Många sjöar i Syd-och Alaska är laddade för isfiske på vintern. . Fisken lager av Alaska Department of Fish and Game inkluderar Chinook, kungen och silver lax för vintern och överblivna regnbågar, harr, röding och insjööring från sommaren lager. Sjön lax är mycket aktiva under isen, vilket gör dem lätta att fånga. Laxen genomsnitt 8 till 12 inches och är bra för tillagning. Regnbåge i sjön kan bli upp till 2 1 /2 meter.

Utrustning

Du måste ha en skruv att skära isen. En skruv är som en massiv borr som skär ett hål i isen. Dessa kan vara handvevad eller som drivs med gas. Du behöver också en sil för att hålla isen borta från hålet, en robust metspö, 8-till 10-lb. linje, sänken och beten. Fisken lagras i Alaska sjöar äta räkor, ägg lax, maskar, larver, majs och larver. Du kommer också vill klä varmt att brottas med elementen.

Händelser

Simma som en fisk Foundation värd en tävling isfiske för att hjälpa handikappade eller utsatta barn i Anchorage. Det är vanligtvis hålls på Jewel Lake andra helgen i december och är öppen för alla intresserade.

Simma som en fisk Foundation
6. 250 Tuttle Place, Suite 4
Anchorage, Alaska 99. 507
907-563-3473
swimlikeafishfoundation. com

Alaska Department of Fish and Game, Sport fiskdivisionen s Stream program har årliga resor pimpelfiske för skolbarnen. De studieresor hålls i början av december på Jewel Lake i Anchorage och Finger Lake i Matanuska-Susitna Valley.

Alaska Department of Fish Game
PO Box 115526
1255 W. 8. St
Juneau, AK 99. 811-5. 526
907-465-4180
adfg. state. ak. us /


Relaterade artiklar


hur man rengör en muzzleloader med vindrutespolarvätska
vad är receptet för att göra bollar?
hur man kan minska stressen genom hobbyer
hur man sätter på ridstövlar
hur du redigerar en Heddon bete spöke fiske
hur man talade ett däck dirtbike
krasch förebyggande för en Dirtbike & ATV
instruktioner för montering av tält förtält
typer av Flytringar
vad är en kanadensisk toque?