vad är en medeltida pilbåge?

vad är en medeltida pilbåge?

En medeltida pilbåge är ett vapen som används för krigföring, jakt och sport. Det är nu föråldrad som en praktisk vapen, men används fortfarande av vissa entusiaster av historiska reenactments, bågskytte och jakt. En pilbåge är en hög vapen av ungefär samma höjd som dess användare. Bågen är traditionellt tillverkade i ett stycke av trä, med idegran som föredras trä i medeltidens Europa, på grund av sin lätthet och elasticitet. Andra träslag kan också användas för att bygga en pilbåge, men dessa vapen kan ha en kortare effektiv livslängd på grund av böjning av trä.

Historia

Bågen är en gammal vapen. Stone pilspetsar hittade i Tunisien kan vara mer än 50. 000 år gamla. Även vapen som passar pilbåge beskrivning har dykt upp från tid till annan genom historien, den medeltida vapen utvecklats från en som används bland walesiska bågskyttar från den mörka medeltiden och framåt. Effekten av vapnet orsakade engelska kungar att anta pilbåge för sina egna styrkor på 13-talet. Engelsmännen var skyldiga enligt lag att öva med pilbåge från tidig ålder. Detta skapade en pool av kompetenta pilbåge bågskyttar som hjälpte England att bli en militärt mäktig medeltida nation.

Construction

En traditionell pilbåge stav är gjord av en enda lång idegran. Den Bowyer torkar träet under lång tid, vanligen mellan ett och två år, arbetar det till önskad form under den tiden. Den del av virket närmast barken kallas splintved, och fören staven är konstruerad så att detta utgör den yttre ytan, eller "tillbaka" i fören. Träet närmaste mitten av stammen eller grenen kallas kärnved, och detta ligger insida, eller "magen" på bågen. När bågen dras tillbaka sträcks och magen komprimerade: splintved och lövved av idegran har inneboende elastiska egenskaper som gör dem lämpliga för särskilda påfrestningar som ställs på dem. En traditionell båge sträng är vanligen tillverkade av hampa eller lin.

Räckvidd och noggrannhet

Den effektiva räckvidden av den medeltida pilbåge är något öppet för gissningar, med de flesta uppskattningarna varierar från 175 till 250 meter. Det pilbåge kan ha mycket rätt på nära håll, men inte på avstånd överstigande cirka 80 meter. Dess effekt i krigföring förlitade sig på massa avfyra pilar på en annalkande armé, inte på individuella mål.

Minskad

på 16-talet, började skjutvapen för att ersätta långbågar. Skjutvapen av denna period var mindre effektiva än långbågar av nästan varje åtgärd, men också för betydligt mindre utbildning att använda. Därför kunde arméer höjas snabbare.

Fun Fakta

Tudor örlogsfartyg Mary Rose sjönk i 1545 och bärgades 1982. Bland de influtna medel fanns det 137 långbågar, många mycket välbevarade. Studier av dessa vapen som mycket detaljerade uppgifter om fullgörandet av den medeltida pilbåge.


Relaterade artiklar


hur de ska rikta ett gevär
diy kajak segel
badminton rörliga tips
hemgjord agn havskatt blod
hur kajaken på Coloradofloden
hur man kan samla coyote & räv urin
hur fästa axelremmarna en Molle pack
hur vinden en RV markis
Hur du tar ner en AirZone studsmatta
RV parker i Salem, MA