zebco felsökning

zebco felsökning

Zebco har tillverkat fiskeutrustning sedan 1949 och är ledande inom göra spön och rullar. Konstant användning av en rulle och kommer att leda till slitage, så småningom som kräver underhåll. Felsökning några problem på plats och veta hur man fixar det kommer att få dig tillbaka till fisket. Men förebyggande underhåll kan hjälpa dig hantera rulle frågor innan de blir problem

ledningen som matar Frågor

Tangled linje i Zebco spin-cast rullar kan vara ett resultat av för tung eller flätlina eller rad som trassliga bakom ratten huvudet. Med snurrande hjulen kan spolar som är överfylld med linje eller oversize linje orsaka problem. Zebco agn-cast rullar har en stjärna och dra ratten. Om vredet inte är ordentligt åtdragen, kommer spolen foder inte linje för gjutning. Använd linje med rätt vikt och tjocklek för den typ av rulle du har.

Sticky Gears Problem

Zebco redskap är utformade för att matarledningen vid kast och vacklar in utslitna eller smutsiga redskap kommer inte att fungera korrekt. Konstant kontroll för slitage, smörjning och rengöring vid behov kommer att hålla din Zebco rulle i gott skick.

Grundläggande dagliga underhållet

Efter en dag med fiske, skölj Zebco rullen inifrån och ut för att ta bort smuts och fett och låt torka. Om fiske i saltvatten, använd inte rullen förrän det är rengjorda och torkade. Smuts och sand kan förstöra dess rörliga delar.

Detaljerad Rengöring

För en mer komplett rengöring, rekommenderar Zebco att du tar bort rullen täcker, spole och brickor spinnerhead, centrum axel montering, kopplingskorgen, packboxen klipp, vev handtag, vevaxel montering och vev lager. Rada upp de delar i syfte att avlägsna för enklare montering. Med mjuk borste, till exempel en tandborste, ren varje del med ett milt rengöringsmedel, t. ex. diskmedel. Torka med en mjuk, luddfri trasa. Smörj varje del med en lätt-kvalitet, hög kvalitet fett eller olja avsedd för fiske rullar.

Årlig kontroll

Om Zebco spö och rulle används regelbundet under hela året, kan en årlig inspektion nödvändigt. Alla lokala sportaffär ska kunna utföra tjänsten på en nominell avgift, eller känner någon som kan göra det.


Relaterade artiklar


kajak portage tips
hur man väljer saltvatten fiskedrag
kan du fixa en sprucken gelcoat på en båt?
hur man rengör mässing vs polering omlastning mässing
de bästa barnen vandring ryggsäckar
hur man gör en bushrag ghillie kostym
hur man bygger en innerslang flotte
Hur man knyter en svart skönhet midge
Minnesota regler för en is skydd licens
tröghetsnavigeringssystem teori