Är det säkert att dyka efter knäoperation?

Är det säkert att dyka efter knäoperation?

Dykning är beroendeframkallande och något man längtar efter när begränsas till stranden. För en dykare återhämtar sig från knäoperation, kan det kännas som du aldrig kommer få tillbaka vattnet. Den goda nyheten är att det är säkert att dyka efter knäoperation, så länge du dyka smart

Tidsplan

Forcera inte tillbaka i vattnet. Medicinska experter på Divers Alert Network (DAN) och Scuba Diving webbplats råd att ta tid att låta operationssåret och omgivande ben helt läka. Återhämtning kan variera från tre månader till ett år beroende på typ av operation och din fysiska kondition.

Post-Op Arbete

Klara alla föreskrivna rehabilitering och inte dyka förrän din läkare, fritas du för full aktivitet. Så länge dina knän är stel, öm, svullen eller svag, hålla sig borta från vattnet.

Kom i form

Se till att du är fysiskt fit innan han återvände till dykning. Efter månader av inaktivitet, kan din kropp inte redo för de fysiska kraven för dykning. DAN rekommenderar dykare har en fullständig fysisk och följa ett träningsprogram för att komma i form för dykning.

Varning

Kontrollera med din läkare vårdgivare innan ditt första dyk för att se ditt knä blir en tillräcklig blodtillförsel. Om blodflödet är begränsad, kan du få problem att bli av kväve.

Vara konservativ

När du återvänder till dykning, spela säkert. DAN rekommenderar dykning konservativt och gör din första dyk grundare och kortare än din pre-skada dyk.


Relaterade artiklar


hur man kan minska stressen genom hobbyer
hur man kan kontrollera för läckor i innerslang
hur du kan få en vattenflaska på cykel
felsökning Baitcasting rullar
hur man blir en fiskeguide i Alaska
riktningar för borrning ett bowlingklot
hur man korrigera en dålig golfsving
hur man installerar en vattenpump på en RV
avtryckarlås för pistol säkerhet
Havskatt fakta