Kalifornien älgjakt

Kalifornien älgjakt

Kalifornien har en mängd olika stor match arter, bland annat älg. Det finns tre underarter av älgar som får jagas i Kalifornien-Roosevelt, Tule och Rocky Mountain älg. Den robusta och öppna terrängen i Kalifornien är en utmärkt livsmiljö för dessa stora spelet djur

Typer

De tre olika underarter av älgar som finns i Kalifornien inkluderar den amerikanska-eller Rocky Mountain-älg, Roosevelt älg och Tule älg. Rocky Mountain älg är mest utbredda i hela västra USA, och tjurarna kan väga 800 pounds. Roosevelt älg, den största av de älg arter finns i norra Kalifornien och ofta väga upp till 1. 000 pounds. Unikt för Kalifornien, Tule älg är mindre i storlek, som väger cirka 600 pounds, och kan bara hittas i centrala Kalifornien.

Seasons

Älgjakt säsonger varierar i Kalifornien baserade på målen för bevarande och zoner jakt. De tidiga säsongerna kan börja redan i augusti 8 och slutet av säsongen kan köra in i slutet av december och januari. Till exempel i 2009 och 2010 års jaktsäsong öppnade Owens Valley-regionen Wide Bågskytte antingen kön säsong den 8 augusti och avslutades den 16 augusti. Fort Hunter Liggett Period 3 tjur var den senaste säsongen, som löper från 30 december-3 Januari. Majoriteten av årstidernas äga rum under älg brunsten i september och oktober.

Geografi

Med en kombination av kuster, skogar, berg och öken, Kalifornien har ett brett utbud av geografi och älg livsmiljö. Tule älg lever vid foten av Sierra Nevada och Tehachapi Berg i den centrala delen av staten. Utbudet av Roosevelt älg ligger i norra regnskogar och Stillahavsområdet kustnära skogar. Rocky Mountain älg finns i bergen i nordöstra hörnet av staten.

Public Land

California består av nästan 45 procent federal allmän mark, vilket gör det till ett populärt mål för en gör-det-själv älgjägare . Allmän mark sprids i 17 nationella skogar med totalt 20 miljoner hektar, varav 4 miljoner hektar vildmark

Tag Avgifter

Tag avgifter är uppdelade i två kategorier -. Bosatt och skattskyldig. Alla, oavsett hemvist, måste köpa en årlig jaktlicens för att jaga älg i Kalifornien. Invånarna måste betala $ 41,20 för en jaktlicens och $ 376 för en älg tagg. Utlänningar, liknande andra stater, måste betala betydligt mer för taggar och licenser. Jaktlicenser kostade utomlands bosatta $ 14,35 och en älg tag kostar $ 1,162. 50. Älgen tag Ansökningstiden för boende och utlänningar under 2010 är den 2 juni.

Begränsningar

Var medveten om hjorthorn begränsningar och vilken typ av tillstånd du behöver medan älgjakt i Kalifornien, är älgtjur definieras enligt Kalifornien Institutionen för fisk och vilt, som alla älg med ett hjorthorn minst 4 inches i längd. Hjorthorn mindre älg definieras som älg, annat än fläckig kalvar, utan horn över 4 inches i längd.


Relaterade artiklar


hemlagad båt hissa
vad är en vanlig örn rays livsmiljö?
hur man rengör en pistol
vad är en medeltida pilbåge?
hur du ställer in katodiskt skydd på en båt
hur man kan anpassa en troy front syn
hur man byter fronten syn på en p228
hemlagad PATRONBÄLTE
hur man köper en scuba torrdräkt
hur man skriver på Griptape