förteckning av fiskeutrustning

förteckning av fiskeutrustning

Fiskeutrustning omfattar mycket mer än en enkel spö och rulle kombination. Den moderna sportfiskare har en uppsjö av konstgjorda beten att välja mellan, liksom många olika typer av fiskelina. Ytterligare utrustning som sportfiskare kommer att omfatta anordningar för att avlägsna krokar snabbt och snyggt, så att fisken kan simma iväg och slåss en annan dag.

Topwater balterna

Topwater beten är dessa typer av konstgjorda beten för att stanna på ytan, där fiskaren kan försöka locka arter som bas, gädda och muskellunge att stiga upp och ta tag i erbjudandet. Fiskaren som anställer topwater beten måste vara vaksamma när hon hämtar drag, som det mesta hon kommer att kunna se fisken strejk, vilket bidrar till den attraktion och spänningen i denna typ av utrustning. Topwater beten inkluderar buzzbaits, som förfogar över metallbitar som fungerar som ett slags propeller att pressa vattnet och hålla betet flytande. Den chugger är en annan topwater bete, ofta ser ut som en groda med en konkav mun som driver bort vatten som du tar med den mot dig med en rad snabba ryckiga rörelser. Jerkbeten, avlånga flytande beten som liknar fisk och utrustade med en rad trekroken, är en annan topwater val att kan få napp. Topwater beten fungerar bra i gryningen eller i skymningen när ljuset är låg. Fisk tittar upp på silhuetten av lockbetet kan tro att det är levande föda.

Metrev

En fiskare har beslut att fatta om vilken typ av fiske linje han vill spolen på hans rullar. Den starkaste slag är flätlina, består av många delar av microfilaments som rymmer upp för stora påfrestningar från fisk. Flätade linjer är super känslig eftersom de sträcker väldigt lite, så att du kan känna minsta mumsa. Regelbundna monofilament lina är inte lika stark eller känsliga som flätlina, men har andra tillgångar. Typiska monofilamentgarn linje kastar mycket bra, är lätt att knyta knopar med och är billigare än andra typer. Fluorkarboner linje, enligt Bass Pro Shops Outdoor bibliotekets webbplats, är en linje som fisken inte kan upptäcka i vattnet. Detta gör det till ett utmärkt val för sportfiskare att känna fisk biter lättare om deras presentation förefaller mer naturligt. Trolling linje är en annan typ av lina som har specialfunktioner. Trolling linjer kan komma med en ledande kärna mitten som gör dem sjunka snabbt och släprev har färgade sektioner som gör att du berätta hur mycket linje du spelat ut av din rulle.

Tänger och avbitare

Fiske tänger har många mönster och är en viktig del av utrustningen för att avlägsna krokar. Catch and release fiskare är starkt beroende av sitt fiske tång för att greppa en krok som inte får vara lättillgänglig, särskilt när fisken har flera vassa tänder som en gädda, Muskie eller gädda. Fiske tång kan vara rostfritt stål eller gjort att flyta i fall du råkar släppa dem i vattnet. Lång nå nål-plattång kan hålla fingrarna ur farans väg när du tar bort en krok. Många sportfiskare kommer också att innehålla kuttrar bland deras utrustning. En kvalitet par fräsar kan klippa krokar i bitar i en fisk mun snarare än utsätta handen för att potentialen bett från fisken. Cutting kroken i bitar och sedan ta bort dem ofta gör att du kan returnera en fångst till vattnet snabbare och i mycket bättre form än om du försökte ta bort kroken hela.


Relaterade artiklar


hur man installerar en elektrisk vinsch båt
hur man hänga en presenning för skugga
delar av en baitcaster rulle
Hur man väljer en snorkling mask
hur man limma skär till kol pilar
hur platsen omfattningar för hög effekt skytte
Hur är flätad lina mätas?
paintball actionspel
Hur man knyter en sluten rep
hur man kan fånga randig bas med hjälp av sand maskar