hur du kan få i en båt fönster

hur du kan få i en båt fönster

Båt fönsterkarmar är tredelat system. Det yttre ramen ger en vattentät tätning mellan omvärlden och insidan av båten. Den inre ram håller den yttre ramen på plats och täck-ring omfattar mekanik av den inre ramen. Fönster val innebär att man väljer ett fönster som bäst passar öppningen, då mellanlägg ramen på plats med skivor av trä eller metall för att centrera karmen i öppningen. Korrekt installerad, fönster och ventiler skydda din båt från havet, samtidigt som du med en oförglömlig utsikt.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Spackelspade.
Marine epoxifärg.
Pensel.
Plastfolie.
Maskeringstejp.
Epoxylim tätningsmedel.
Marine silikon Drevning.


1.
Avlägsna skruvarna som håller inne täck-ring med skruvmejsel. Ta bort trim ring och ställ den åt sidan.
2.
Avlägsna skruven från den inre ramen, medan en assistent står med på däck för att lyfta den yttre ramen för öppnandet. När din assistent är på plats, ta bort inre ram och tryck fönstret ut till din assistent.
3.
Gå på däck och använda en spatel att skrapa någon fogtätning och resterna av fönstret packningen från utsidan av fönstret öppnas. Använder marina epoxifärg och en pensel för att röra upp utanför måla runt fönstret öppnas. Täck öppningen genom att tejpa en bit plast över öppningen med maskeringstejp. Låt färgen torka helt, vanligtvis sker detta 24 till 36 timmar
4
Dry-fit den yttre fönsterkarmen genom att ha din assistent sätter den yttre ramen i öppningen. . . Använd shims medföljer fönstret för att centrera karmen i öppningen. Placera maskeringstejp runt kanterna av änkan ramen och sedan ta bort fönstret från öppningen. Dreva insidan av läppen av den yttre fönsterkarmen till epoxylim tätningsmedel.
5.
Installera den yttre fönsterkarmen i öppningen och använda shims för att centrera den i öppningen. Ställ insidan fönsterramen på plats och anslut den till den yttre ramen med de medföljande skruvarna med fönster enhet, dra åt skruvarna tills en bit av lim-och tätningsmassa pressas underifrån den yttre ramen. Ställ in trim ring på plats runt fönsterkarm och använda skruvarna som följde med fönster enheten för att ansluta den till insidan fönsterramen. Låt den marina lim-och tätningsmassa torka i 24 timmar, dra sedan maskeringstejpen från runt utsidan av fönstret.

Tips och varningar


 • Om ett fönster kommer med en packning till utanför fönsterkarmen, använd packning och en tunn sträng av marina silikon fogtätning, istället för epoxi lim-och tätningsmassa.
 • Både marina silikon fogtätning och epoxy lim-och tätningsmassa bör användas på ett väl ventilerad plats.


 • Relaterade artiklar


  fisketurer i Falmouth, Massachusetts
  hur man kan fånga stora mun bas, fiske
  hur man bygger ringar lägereld
  hur man återställer målet för en airsoft pistol
  hur fri fryst stångledare
  hur man installerar marina avgasgrenrör packningar
  hur man river-fisk i en träbåt
  hur man kan fånga gös i sommar
  hur man identifierar kvicksilver motorer kiekhaefer utombordare
  Syftet med långbågar