hur man fixar rost stålbåt

hur man fixar rost stålbåt

En stålbåt rostar inte eftersom det är utsatt för vatten. Det rostar eftersom det är utsatt för luft, efter vatten har urholkat dess ytbeläggning, oftast genom att "om stadig", som professionella sjömän säga. Du brukar hitta rost i låga fläckar eller platser där vattnet rinner ner längs stål. Rätta till ett rost problem ombord på en stålbåt: mekaniska rostborttagning-flisning, slipning eller hamra-tillämpning av en kemikalie för att stabilisera stålytan, sedan målning ytan av stål: färgen är fartygets första raden i skydd mot rost.

Du behöver:
Slagghacka
. Stålborste.
Handhållna kvarn.
Slipskivor.
Skyddsglasögon.
Visir.
Nålpistol.
Handskar.
Polymer rost omvandlare.
2-del marina epoxifärg.
Pensel.
Roller.
Färgspruta.
Öronskydd.


1.
Knock rost lös från stålytan med en mejselhammare eller stålborste. Använd den spetsiga änden av hammaren och knacka försiktigt på rost eller skrubba bort rost med stålborste. Detta tar bort bara nybildade, lös rost.
2.
Slipa bort rost svårt med en handhållen vinkelslip och slipskiva. Använd skyddsglasögon och ansiktsskydd när du använder slipmaskin.
3.
Använd en nål pistol för att få till områden av urkärnade rost. Nålen pistol är en luft inverkan verktyg. Det är formad som ett rör och har 40 till 80 nålar-stålstänger av varierande diameter på mellan 1 /2 mm till 1 mm-som självständigt drivs in i gropar på ytan, som små mejselhammare. Om du använder en nål pistol är ögonskydd som krävs, och handskar rekommenderas.
4.
Applicera en polymer rost konverter till ytan med en pensel, roller eller färgspruta. När rost omvandlaren tillämpas är det klart. När det torkar, blir det svart. Låt rost omvandlaren torka helt innan målning.
5.
Måla ytan med ett marint epoxifärg. Blanda härdaren i harts enligt måla tillverkarens instruktioner och tillämpas med en pensel, roller eller färgspruta.

Tips och varningar


 • För stora stål däck, horisontella däck scalers-ibland kallas "gräsklippare"-rekommenderas.
 • Mekanisk rostborttagning är bullrig. Maritime fackligt arbete regler ombord USA-flaggade handelsfartyg närvarande gräns "flisning och slagläge till sex timmar per dag. Använd hörselskydd när du använder icke-kemiska metoder rostborttagning.


 • Relaterade artiklar


  hur man räknar poäng på rådjur horn
  grizzly jakt strategi
  hur man jack en båt från en våningssäng släpvagn
  hur man reparera en Spyder pistol paint ball
  hur man skarva docka linjer
  hur man ändrar lägre enhet vätska olja
  hur man ansluter en lax linan till en ledare
  hur du tar bort SIG 556 främre sikte
  nybörjare vita vatten kajak rekommendationer
  campingplatser i Sea Isle City, New Jersey