hur man förankra en ponton båt

hur man förankra en ponton båt

En ponton båt medför inte några av de utmaningar som stora förskjutning område skrov vid ankring på grund av deras minimala kontakt med vattnet. Detta innebär större manöverförmåga under förankra processen och mindre känslighet för påverkan av strömmar samtidigt förankring. Denna lilla skrovet hyvling område innebär också att även vindar kan påverka din ponton båt något, är båten mindre sannolikt att dras fri från sin förankring
1.
Dra din ponton båt upp till den position där du vill ankare. Tillvägagångssätt denna punkt vid låg hastighet, flyttar in i nuvarande eller vind, beroende är starkare, så att du kan behålla optimal kontroll.
2.
Gå till fören på ponton båten och lägre ankaret tills det rör botten. Fortsätta att betala ut ankarlinan tills du har släppt en längd av förankringslina samma längd från 5 till 7 gånger vattendjupet på din position. Knyt ankaret iväg till en däck knap eller bitts, aldrig i ledstången.
3.
Låt dina ponton båten att glida bakåt i flödet av vatten tills det tar stopp. Flytta din motor för att vända och dra i ankaret för att säkerställa att den har en böjd, eller ställ, i botten.

Tips och varningar


 • Undvik frestelsen att ankare från baksidan av ponton båt. Om den främre av pontonen är formad annorlunda än den bakre, kan baksidan av din båt dras under i hård sjö.


 • Relaterade artiklar


  hur man bifoga darrar till en båge
  hur man undviker att fastna i en bubbelpool
  hemlagad båt hissa
  hur man kan anpassa en varnare bakre sikte
  hur du ansluter en båt trailer
  vad är skillnaden mellan en topografisk karta och en fysisk karta?
  krasch förebyggande för en Dirtbike & ATV
  hur man skär ner koldioxid pilar
  hur man lägger in nya linjen på ett metspö
  flugfiske klubbar i Skagit County, Washington