hur man kan stoppa aluminium korrosion orsakad av en trä båt golv

hur man kan stoppa aluminium korrosion orsakad av en trä båt golv

När vattnet kommer i kontakt med aluminium och annan metall, galvanisk korrosion av en av de metaller som kommer att börja. Botemedlet för galvanisk korrosion kommer i form av en zink anod, knutna till aluminium skrov av din båt. När korrosion börjar, anoden-även känd som offeranod-kommer att börja korrodera, snarare än din aluminium båt

Du behöver:
Marine silikon täta
. Zinkanoder.
Sandpapper.


1.
Ta bort trägolv, om möjligt, och torka upp vatten under golvet. Om detta inte är möjligt, låta båten att "torka ut" i tre dagar. Tre dagar bör vara tillräckligt för att vattnet instängd under golvet för att avdunsta.
2.
Dreva mellan styrelser golvet med en marin silikon täta. Låt täta härda i minst 24 timmar innan du utsätter båten till vattnet på nytt.
3.
Installera zinkanoder på båtens skrov med bultar dem till skrovet på den punkt som tillhandahålls. Om ingen anod kvarstad ges, borra ett hål i skrovet storleken på anod fästbulten, att använda sandpapper ta bort färg på skrovet vid den punkt där anoden kommer att knytas och skruva omålade anoden till skrovet. Täta hålet med silikon marin täta. Storleken på anoden bör motsvara 1 procent av det totala antalet kvadratmeter av aluminium skrov yta, inifrån och ut.

Tips och varningar


 • anod och den del av båten där anoden kopplats till vara omålade. Anoden verk av direkt metall mot metall kontakt. Måla på detta område kommer att hämma din korrosionsskydd.


 • Relaterade artiklar


  frisbeegolf instruktioner
  florida båt trailer lagar
  hur man startar en guidad jakt företag
  hur man fiskar från Flytringar
  båt uppsamlingstank installation
  hur man förankra ett tält på sand
  hur mening rådjur med IR-kameror utlöst
  hur jazz upp din promenad rutin för fortsatt framgång
  hur man byter en kassett mountainbike
  hur vinterförbereder vattentankar