hur man skall avgöra den rätta propellern för en båt

hur man skall avgöra den rätta propellern för en båt

Vissa människor vill att deras båtar hade en högre toppfart, en del önskar att deras båtar skulle accelerera snabbare och vissa vill att deras båtar skulle gå så snabbt som "boken säger att det bör," med hänvisning till sin båt bruksanvisning. Ofta kommer denna typ av prestanda förändring från att hitta den stötta med rätt tonhöjd-hur långt fram i inches, varje varv som prop flyttar din båt. Hitta rätt propeller innebär viss forskning, sätta båten i vattnet och åker båt på gaspådrag

Du behöver:
dykartub.
Skiftnyckel.
Flytande Wrench.
Pappershanddukar.
O-ringar.
Christmas Lights (vit).
Gummiklubba.
Luftkompressor.


1.
Titta i din båt instruktionsbok eller din motor manuellt och hitta den maximala rekommenderade antalet varv per minut (rpm) för din motor. Din båt ska vara på eller mycket nära den maximala varvtal när gasspjället är vidöppen-som kallas "full gas" eller WOT
2
Ta båten ut på vattnet och. . driva din gaspådrag så långt fram som möjligt-till WOT-och titta på din varvräknare. Om din varvräknare stiger till den maximala rekommenderade RPM, sedan planar ut, har du rätt propeller på båten.
3.
Håll ett öga på din varvräknare. Om RPM stiger och försöker att överskrida den rekommenderade maximala varvtal vid WOT, dra din gaspådrag tillbaka bara nog att du inte överskrider den rekommenderade maximala varvtal. Om du inte kan nå maximalt varvtal på WOT, notera RPM du kunde nå på WOT.
4.
Öka tonhöjden på din propeller tills du inte överskrider högsta RPM vid WOT. För bästa resultat, minska din prop tonhöjd med 2 inches-från en plats av 18 inches till en pitch på 16 inches, till exempel-leder till minskad på 200 till 400 RPM i motorns varvtal, enligt Don Casey, en av den båtliv experter för båtägare Association i USA.

Minska tonhöjden på din propeller om du inte uppnå den maximala rekommenderade varvtal vid WOT. Igen, som Casey säger. Förändring av 2 inches resulterar i en ändring av 200 och 400 rpm

tips och varningar


 • Pitch skall noteras som "diameter -by-pitch, "som i" 14 x 18. "Storleken är stämplat på navet i propellern.
 • diameter din propeller är vanligen begränsad av motorkonstruktion och fästen som stöder prop.
 • kupade propellrar, med Special Cup-liknande former i slutet av propellerbladen, kan påverka prop prestanda genom att några hundra varv.
 • Props med fem (eller fler) Bladen kan få din båt "upp på plan", som är med hjälp av hyvling kännetecken på en planande, snabbare och till en lägre hastighet. Samma överväganden för beck gälla flerbladiga rekvisita.


 • Relaterade artiklar


  riktningar för bodyboarding
  hur man startar en häst över staket
  diy isfiske kåkstäder
  campingplatser i Sault Sainte Marie, Michigan
  en lista över fåglar i Redwood National Park
  hur man stänger en Gerber kniv
  hur man fyller grön propan flaskor
  campingplatser i Elysian, Minnesota
  hur man installerar en linje fiskerulle
  hur att rigga en botten utkastare