isfiske tips för gädda i Minnesota

isfiske tips för gädda i Minnesota

Gädda är en av de vanligaste typerna av spel fisk som sportfiskare i Minnesota målet. Gädda är populära under hela året, om vattnet är öppet eller täckt av is. Känd för att slå beten och agn hårt i öppet vatten, gädda normalt lika aggressiv under isen. Många fiskare som inte fiskar efter gädda under öppet vatten säsongen rikta dem exklusive andra arter under isfiske säsongen.

Rig ordentligt

Använd en stålborste eller stål ledare sedan gädda har rader av vassa tänder och fiskelina är ingen match för dem. Fäst kroken eller locka till ledaren, sedan knyta din vanliga lina till ledaren. Medan andra fiskar, som walleyes, är ledare-blyg, gädda inte. Det bästa isfiske spö är en tung åtgärd snurrar eller Baitcasting stav, parad med en snurrande eller Baitcasting rulle. Skedar är det bästa lockbetet alternativet. Om gäddan är inte svarar på din sked, prova en sucker minnow fiskas på en krok och presenteras under en Bobber.

Läge

Pike i Minnesota äter mindre fisk som Sunfish, abborre och rotskott. Under hela vintern kan gädda finns roaming runt sjön, efter en måltid. Aktiva gädda i allmänhet är halvvägs om ner i vattnet och ofta finns runt skolor i andra, mindre fiskar. För att begränsa sökningen efter gädda, fokus på grön växtlighet eller bärande delar som drop-offs, gupp och rev. Kanterna på alla dessa områden är mest sannolikt att locka gädda.

Var uppmärksam på Spawn

Gädda är en av de tidigaste leken ädelfisk i Minnesota, att inleda processen för reproduktion under kommande veckor och månader innan isen lämnar sjöar. Pike börja tidigt skede av spawn genom att börja gå mot sina lekplatser, som är grunt eller sumpiga områden med dyiga bottnar. Dessa platser har ofta kaveldun som växer i och omkring dem. Viken själv troligen kommer att vara för grunt för att hålla många fiskar under isen, men vegetation, poäng och drop-offs som är nära bukten är bra alternativ. Fisken kommer att ligga på dessa områden som förbereder sig för att leka.

Moving Lure

En av de bästa sätten att rikta gädda under isen i Minnesota är genom att förmedla en pimpel åtgärder på jiggar och levande bete eller en plast släpvagn eller en sked. Se till att hålla en ställning eller en sked rör sig så att den imiterar en skadad eller döende fisk. Du kan prova att tappa lura hela vägen till botten, men en bättre insats är att jiggen ungefär halvvägs mellan isen och botten, eftersom gädda ofta strövar runt mittpunkten i vattenmassan.

Mobilitet

De mest framgångsrika sportfiskare stannar inte i ett område om de inte har fångat en gädda inom ca 60 minuter. Flytta till nya platser och borra hål tills du hittar gädda som aggressivt äter, eller åtminstone villig att bita.


Relaterade artiklar


Skillnaden mellan en flygskärm & ett ultralätt
hur du gör din ved lysa
Hur konvertera tillagning gånger för lägerelden
hur man använder en total hårdhet prov
hur man installerar en marin bensintank sändande enheten
hur re-spool en zebco 404 rulle
RV parker i Salem, MA
hur du tar bort SIG 556 främre sikte
blyersättning för fiske sänken
badminton rörliga tips