korrekt sätt att rengöra insidan av aluminium dykartub

korrekt sätt att rengöra insidan av aluminium dykartub

SCUBA tankar är "livsuppehållande" av dykare våga djupet av hav och sjöar. De spelar en av de viktigaste rollerna i en dykarens utrustning arsenal, och de är oftast en av de först köper en dykare gör. Eftersom dessa tankar är ofta under extremt höga tryck, och är oftast det enda som håller en person vid liv under vatten, är de föremål för många regler och förordningar. Dessa inkluderar årliga visuella rengöringar, samt provtryckning vart femte år. Även om dessa kontroller är relativt billigt, om du är äventyrlig kan du fylla i dessa uppgifter själv, med några verktyg som finns i de flesta järnaffärer. Denna operation är mycket specialiserade, och oftast bara utföras av utbildad personal. Om du känner dig alls dåligt på att slutföra detta, med alla medel, gör inte det. Kontakta din närmaste SCUBA butik, och de kan inspektera den för under $ 20

Du behöver:.
Dykartub
Skiftnyckel.
Flytande Wrench.
Pappershanddukar.
O-ringar.
Christmas Lights (vit).
Gummiklubba.
Luftkompressor.


1.
Utfall bort all luft från dykflaska innan du öppnar ventilen. Detta kan göras genom att vrida ratten luften, till "öppen" position. Den luft som kommer ut ventilen kommer att skapa ganska racket: Detta är normalt
2
Ta av SCUBA ventilen med skiftnyckel. . . Justera skiftnyckel till rätt storlek och placera den på botten av ventilen. Vrid den moturs att öppna den. Innan du öppnar tanken, placera ventilen bort från dig och andra människor, så att Om det finns vissa inbyggda upp ett tryck, kommer popping ventilen inte skada någon.
3.
Om ventilen är envis, applicera flytande skiftnyckel på ventilen. Låt det sitta i 5 till 15 minuter, och gå på ventilen igen med skiftnyckeln. Gå lätt på ventilen, som att använda för mycket kraft att öppna den kan förstöra insidan trådar.
4.
Placera tanken upp och ner i en skål omedelbart efter öppnandet ventilen. Låt all smuts, vatten eller andra objekt undan tanken.
5.
Anslut julbelysning, och låt dem ned i dykartub. Med lyset på, titta insidan av tanken, och runt dess sidor. Leta efter något som skulle kunna hindra tanken, såsom missfärgning, gummy objekt klamrar sig fast på sidorna, eller vatten nära botten av tanken.
6.
Rengör insidan av din SCUBA tanken genom att fylla den med varmt, mjukt vatten, och tumlande runt i ca fem minuter. Denna operation kan göras med ett glas, eller genom att bara susar vattnet runt dig.
7.
Torka tanken genom att antingen ställa den upp och ned för ett par timmar, eller genom föning insidan av tanken med en luftkompressor. Alla föroreningar i tanken ska nu vara borta.
8.
Tillbaka SCUBA ventilen genom att skruva tillbaka den på toppen på tanken. Om det finns en lucka i mellan tanken och ventilen slå försiktigt ner den med gummiklubba. Tanken nu säkert kan användas igen.

Tips och varningar


 • Okulärbesiktning /rengöring är en mycket farlig uppgift, och det bör endast göras av personer som har antingen fått utbildning, eller är extremt kunnig i SCUBA tankar. Försök inte den här uppgiften om du inte känner dig 100 procent bekväm med att ta isär din tank.
 • Detta rengöring kommer inte att ersätta din normala årliga inspektion. Detta kommer fortfarande att behöva kompletteras, för att få din inspektion klistermärke.
 • Innan från ventilen, blöda all luft ut. Om det fortfarande finns tryck, kan ventilen lossna och orsaka kroppsskada på dig själv eller andra.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska gå gös fiske i Maumee floden
  hur fri fryst stångledare
  inlines för nybörjare
  hur man rengör en bult åtgärd gevär på enkelt sätt
  hur man startar en ungdomsidrotten ligan
  diy vinterförbereder utombordare MerCruiser inombordare
  bästa trailers för dragande motorcyklar
  hur chock MACRAME garn för flugbindning
  hur man fotograferar människor under vattnet
  Hur vet jag som är styrbords motor?