minnesota isfiske tips

minnesota isfiske tips

Fiske är en av de kännetecknande utomhusaktiviteter i Minnesota. Även om lufttemperaturen rasar och is täcker sjöar för fem månader eller mer varje år, det finns en stor grupp fiskare som fiskar 12 månader om året. Dessa fiskare låt inte is och kyla stoppa dem från att målinrikta Sunfish och crappies, gädda och walleyes. Det finns en mängd olika sätt att fiska is i Minnesota, men den gemensamma nämnaren bland is sportfiskare är behovet att få sina fiskar fix.

Välj Lake

State Department of Natural Resources (DNR) finns en lista av sjöar på sin webbplats som kan hjälpa sportfiskare avgöra vilka typer av fisk i är olika sjöar i staten. Webbplatsen listar även statusen för fiskbestånden i sjöarna, fysiska egenskaper i sjön, som djup och klart vatten, och utsättning historia. Det finns också information om sjön åtkomster, vilket är särskilt användbart för sportfiskare som planerar att köra på isen.

Utrustning

Fiskeutrustning sportfiskare använda under vintern är mindre än vad de använder på sommaren. De stavar överstiger sällan 3 meter i längd, och hjulen också är mindre. Line är olika beroende på storleken av rullen och fiskart som skall eftersträvas, men två till fyra pund linje är vanligast. Vid beslut om vilken stav att använda, bör sportfiskare använda en flexibel, lätt-action spö när du riktar Sunfish och crappies. Medellång eller tunga åtgärder stavar är bäst när målet är större fiskarter som walleyes och gädda. Små jiggar och pimpelfiske skedar, tippat med alla eller en del av en elritsa, är effektiva för de flesta fiskarter.

Varning

Eftersom det tar en period av kallt väder för isen att bilda, de flesta år i Minnesota där är en liten fördröjning mellan slutet av öppet vatten fiskesäsongen, och i början av is-fiskesäsongen. Men en del sportfiskare tycker inte om att vänta och ta deras chanser fiske på is som är för tunn. Varje år finns rapporter i Minnesota av fiskare som går på is som är för tunna och falla igenom. När som helst isen är mindre än 2 inches tjock, rekommenderar Minnesota Department of Natural Resources vistas utanför det. Byrån rekommenderar att vänta tills det är 4 inches tjock att gå på isen.

Bo Mobil

Precis som de gör i öppet vatten månader, fisk flytta under vintermånaderna. Även fiske från en uppvärmd kvinnojour kan göra för en bekväm isfiske erfarenhet, de mest framgångsrika sportfiskare är vanligtvis de som stannar kvar på språng, ständigt efter aktiv fisk. Dessa fiskare målet sannolikt områden som drop-offs, kanterna på gupp och rev, och sängar med grön växtlighet. De fortsätter att flytta och borra hål tills de hittar fisk, och sedan gå igen om de inte har haft en bit i ca 30 minuter.

Lake val

Minnesota är känd som "Land of 10. 000 Lakes," så bestämma vilken sjö till is fisk kan vara svårt. Många sjöar erbjuder bra isfiske möjligheter, särskilt om målen crappies eller Sunfish. Men gös är staten fisk i Minnesota, och många sportfiskare vill fånga walleyes. Några av de bästa sjöar för isfiske för walleyes i Minnesota är: Lake of the Woods, Lake Mille Lacs, Upper Red Lake, Lake Winnibigoshish, Lake Miltona, Leech Lake och Lake Minnetonka.


Relaterade artiklar


diy cykel rullar
säkerhetsåtgärder för att undvika explosion av kamin
Hur man knyter brittiska armén stövlar
svartkrut gevär & jakt
hur man monterar den manliga till kvinnliga delar av ett flugspö
hur man blöda Mercury utombordare power trim linjer
hur man fiska gädda
kansas jägare säkerhetsutbildning
hur man stämma upp en Honda förman ATV
hur man gör öring spinnare