om Alaskan king laxfiske

om Alaskan king laxfiske

Kung laxfiske i Alaska tar vanligtvis rum mellan juni och så sent som i augusti på Alaskas floder, och detta anses topp gångtid för fisken. Under högsäsong, fiskarna är ganska aggressiva och sätta upp en enorm kamp, men de är inte så akrobatisk som deras silver lax kusiner. King Salmon är också mycket större än andra fiskar i regionen och kan bryta en svag linje om du ansluter en kung väger mer än 60 pounds

King Salmon Utseende

King Salmon är den största av de fem stillahavslax hemma i Alaskas vatten. Ibland kallad Blackmouth, Chinook, Quinnat, Tyee eller Tule, kungen lax är blågrå med sidor skimrande slivery när ocean vatten. Under lektiden, laxen förändringen från flisa till klarröda, och hannarna utvecklar normalt en fast inslag på näsan kallas en Kype. Fullvuxen King Salmon väger i allmänhet i mellan 25 och 35 pounds, och är 10 till 15 inches lång. Större kungar kan väga upp till 65 pounds, och Alaskas rekord är 97 pounds, 4 uns.

Licensiering och stämplar

Fiske efter Alaskan king lax kräver ett tillstånd utfärdat fiskekort och en kung lax stämpel. Fiskare under 16 eller äldre än 60 behöver inte ha en stämpel King Salmon. Fiskare är skyldiga att hålla sin licens och stämpel på sig då han var ute fiske efter lax kung.

Bete

Laxrom eller ägg är det bästa betet. Rommen är normalt bunden till en orange "sårbarriärer" strax ovanför kroken, och ofta fiskare slips en andra krok ovanför korken för att öka chanserna att landa en kung. Many Alaskan fiskare använder rommen av fångad lax som de fisk för att slippa köpa rom. Användningen av laxrom är inte tillåtet under vissa tider av säsongen. När rommen är förbjudet, är användningen av ett lockbete som en Magnum Wiggle vårta mycket framgångsrika i att fånga kungar.

Essential spön och rullar

En tung stav rekommenderas vid fiske efter lax kung. Fisken kan sätta upp en kamp, så åtminstone en 30-till 40-pound test linje är viktigt. Baitcasting rullarna är bra för att fånga kungarna. Även öppet ansikte rullar är bra att använda, baitcasters har ett större drag värde och en längre gjutning kapacitet än vanliga snurrande hjulen.

Fiske efter King Salmon

Säsongen datumen för kung laxfiske är olika på ett fåtal floder, men vanligtvis Juni och juli är toppen datum att fiska kungar. De bästa områden att fiska är huvudströmningar, djupare kanaler älv och flod kurvor nära samla vatten och starka virvlar. King Salmon tenderar också att hålla i närheten av stora stenar, vanligtvis framför eller bakom dem beroende på aktuell. Flugfiske efter kungar på grunt vatten är också utföras av ett fåtal erfarna fiskare, men denna typ av mete tar mycket övning och är mycket svårare än fiske med grundläggande spö och rulle.


Relaterade artiklar


hur man ansöker Griptape på en skateboard
hur du ställer in en båge räckvidd med laser
hur man kan beräkna dragkraft båt propeller
off-road händelser i Minnesota och Wisconsin
hur man läger på Petrified Forest nationalpark
Hur man knyter vandringskängor
hur vattentät sadelväskor
hur man fixar insidan säte för en båt
Kustbevakningen båtutrustning krav
hur man läser etiketten på en North Face jacka