hur man identifierar fåglarna av ljud

hur man identifierar fåglarna av ljud

Många människor har förmågan att identifiera en fågel när de får en bra inblick i en särskild art. Men andra har aldrig se en fågel i många fall att berätta för dig vilken typ är i närheten. Detta beror på att de kan höra en fågels sång eller ring och känna igen den från det. Denna kompetens är något som tar tid att finslipa, men det är inte utom räckhåll om man vill utveckla den
1.
Utnyttja tekniken för fågelskådare. Besök webbplatser som Allt om fåglar hemsida från Cornell Lab of Ornithology och lyssna till ljudet av fåglar som platsen har för många arter. Andra webbplatser som tillhandahåller fågel samtal och sånger finns, såsom Whatbird. com.
2.
Investera i några av de många ljud-CD-skivor på marknaden som funktionen regionala fågel låtar. Dessa kan träna dig att känna igen de olika fågelmelodier av de arter som finns där du bor. De är utmärkta för resor in i området i jakt på fågel ljud, med några inrättas så att du snabbt kan få tillgång till låten av en viss fågel.
3.
Börja med att lära sig ljudet av de vanligaste fåglarna kommer du att stöta på. Detta börjar med fåglarna i din egen bakgård. Studie ljudet av fåglarna som din matare, närliggande träd, gräsmatta och omgivande terräng. När du känner till ljuden från fåglar som Blue Jays, rödhake, sparvar, kråkor, koltrastar och andra ofta sett fåglar du kan börja att utöka dina kunskaper om fågel ljud till andra typer av fåglar.
4.

en lokal fågelskådning klubb och försöka lära av experter. Genom att gå bort med någon som redan är väl bevandrade i att identifiera fåglar av deras ljud och villiga att dela sin expertis, kan du snabbt klara av en stor mängd data.
5.
Läs ljudet av vissa fåglar, vars samtal du kan bryta ner i ord. Sådana fåglar kan nämnas den norra Bobwhite med sin uppmaning av "bob-bob-vit", det SKRÄNNATTSKÄRRA med sitt krav på att ekon sitt namn som natten faller och svart-utjämnade Chickadee med sin "chick-a-dee-dee-dee" ljud .
6.
Träna dig på att känna igen skillnader i tonen, tonhöjd och rytm i en fågels sång eller upprepade samtal. I många fall kan detta göra så att fokusera på fåglar av en viss storlek, som sedan förbättrar kraftigt för att identifiera de arter som du hörde. Till exempel, de större fåglarna göra typiskt ljud med en djupare röst än de mindre gör.


Relaterade artiklar


hur betet en krok för surf fiske
hur man fyller i ditt första maratonlopp
hur man hittar en cykel för en speciella behov barn
hemlagad imma fans
hur till vända bete isfiske spikar röd
anvisningar för användning färg spöke glöd
greatland utomhus tält instruktioner
hur man mäter engelska sadlar
hemlagad fiske barometer
hur man håller krabbor från att äta bete medan saltvatten fiske