hur man mäter engelska sadlar

hur man mäter engelska sadlar

Engelska sadlar är dyra, och om du vet hur man mäter dem ordentligt, du har en mycket bättre chans att hitta en begagnad som passar dig och din häst ordentligt. Det största misstaget flesta människor gör när man mäter en sadel, oavsett om de köper eller säljer, är att mäta endast sätet storlek. Det är sant att sitsen storleken är den enda standarden mätning från en sadel märke till ett annat, kan du använda mäta anvisningarna nedan för att mäta en engelsk sadel för sits storlek, klaff längd och bredd träd-oavsett sadeln varumärke.

Du behöver:
engelsk sadel
. Saddle rack.
Måttband.
Handduk.


1.
Ställa in sadeln på en sadel rack med sätet uppåt. Leta reda på Knappen på sadeln. Knappen är de upphöjda, mittpunkten på framsidan av din sadel.
2.
Finns nailheads på båda sidor av Knappen. Ofta kommer nailheads på en engelsk sadel vara graverade med märket på sadeln. Välj en nailhead och mäta i en rak linje från mitten av nailhead till mitten av baksidan av din sadel, kallad BIT. Denna mätning är sätet storlek. . Det ska vara i halv-tums steg
3
Lyft kjolen på din sadel (den halva cirkeln av läder kommer igång i svärdsknappen) till avslöjar bar metall stigbygeln. Mät rakt ner från mitten av stigbygeln längst ned på sadeln flik för att avgöra klaff längd.
4.
Lägg sadeln upp och ned på en handduk så att BIT är rörande golvet och ned i sadeln är utsatt för. Remsan av ovadderade läder köra ner i mitten av din sadel kallas matstrupen. På ömse sidor av matstrupen hittar du paneler i din sadel. På framsidan av varje panel finns fyra kände prickar. Mät avståndet mellan de två kände prickar närmast matstrupen. Detta är din "prick-till-punkt" mätning, vilket ger en korrekt bild av din engelska sadel träd bredd, oavsett sadel märke.

Tips och varningar


 • Även träd storlekar varierar från märke till märke, är en smal träd i allmänhet anges med en punkt-till-punkt mätning av 4 inches eller mindre, en vanlig träd av en punkt-till-punkt mätning av 4. 25 inches och ett stort träd med en punkt-till-punkt mätning av 4,5 inches eller mer.


 • Relaterade artiklar


  hur täta teak båt däck
  regler för sportfiske
  hur man gör flugbindning verktyg
  hur man kan fånga Yellowtail snapper
  hur man håller airsoft glasögon från imma upp
  hur du ställer in en badminton netto
  När ska svivlar användas och inte används för fiske?
  hur du tar bort fläckar från teak
  historia olympiska basket
  hur man hyra en engelsk sadel