Hur man använder en personlig ponton båt

Hur man använder en personlig ponton båt

Med hjälp av en personlig ponton båt är som att använda någon annan båt genom att det kräver övning, användning och mer övning för att "få det rätt. " Lyckligtvis finns det många paralleller mellan att köra en båt och kör bil. Det finns också många paralleller mellan de regler för bilar och båtar om vägrätt, snabbhet och även när att slå på belysningen. Trots detta finns det några viktiga skillnader som kan ge dig problem om du inte uppmärksamma
1
trycka på gasen-handtaget på toppen av manöverbordet-framåt att gå framåt. Dra på gasen till den bakre för att flytta bakåt. Hastigheten på rörelsen styrs av hur långt framåt eller bakåt du flyttar handtaget.
2.
Vrid ratten för att styra i vilken riktning båten färdas. Om du vrider ratten åt vänster när du flyttar framåt, kommer båten sväng vänster. Om du vrider ratten till höger, kommer det att vända sig till höger. Om du flyttar bakåt och vrid ratten till vänster, i aktern-baksidan av båten-kommer att flyttas till vänster. Likaså att vrida ratten åt höger kommer att flytta aktern till höger.
3.
Vill stoppa båten medan framåt, flytta gasreglaget i mittläget för att ta motorn ur av redskap. Kom ihåg att en båt inte har "bromsar" som en bil gör. Detta innebär att det kommer bli nödvändigt att ta motorn ur växel långt innan du kommer till den plats där du vill stoppa. Om du fortfarande går framåt när du når den plats där du tänker sluta, dra handtaget bakåt, i backen, att förlora farten snabbt.
4.
Var uppmärksam på din omgivning och "båt defensivt. " Precis som defensiv körning, är defensiv segling det säkraste sättet att gå. Lär dig navigationsföreskrifter precis som du lärt reglerna i förarhandbok innan du fick ditt körkort. Kustbevakningen Aux erbjuder kurser båtägare utbildning i alla stater och många städer.
5.
gå lite långsamt medan du lär dig. Kom ihåg den gamla sjömannens talesättet "att gå fort bara får dig i trubbel snabbare. "

Tips och varningar


 • tumregel som används för att bromsa en båt med motorer är att tillämpa full effekt akterut (tas i omvänd full effekt) kommer att bromsa dina framsteg genom en båt längd för varje 10 knop (nautiska miles per timme) av hastigheten. Detta innebär att om du rör vid 20 knop och du ansöker full back, kommer du att stanna i ca 2 båt längder.
 • Kontakta din statens Institutionen för motorfordon och fråga om din stat kräver ett båtkörkort. Om en förarbevis krävs, se till att få en innan du går båtlivet.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan rena smutsigt vatten
  gör det själv kajak stödben
  hur man lossa hjulen roller skate
  Hur man testar en 2: a regulator skede scuba
  hur du tar bort mögel från båt säten
  hem åtgärda för att avlägsna fett från en glasfiber båt
  hemlagad fiske formar
  hur man lär sig att paddla havskajak
  Hur man skärper en fällkniv
  hur man gör en boj av PVC-rör