båtmotor anpassningen information

båtmotor anpassningen information

Vanligtvis det första problemet båtägare tänker på när de känner vibrationer under gång är böjda propellrar, men som kanske inte är problemet. För rekvisita för att vara orsaken till kraftiga vibrationer, måste de vara dåligt böjas, vanligtvis resultatet av en sammanstötning med något hårt, och som sannolikt skulle ha varit märkt vid tidpunkten för händelsen. Din motor (er) som ur sitt läge kunde vara den skyldige

inombordsmotor Anpassning

Motor anpassningen av inombordsmotorer marinmotorer inte kan ses som ett underhåll post, men det är. När båten är ny, är fabriken anpassning inom några tusendelar, men eftersom åren går, monterar gummi motorn så småningom, och anpassningen kommer att förändras. Om detta händer kommer vibrationer vid första vara liten, förmodligen även omärkbara, men eftersom anpassningen försämras, så kommer vibrationer.

Transmission Koppling

motoraxel fästen vid överföring med hjälp av gummi monterad lager. Som överföring vridmoment och den behörighet motorn upp och ner, vinkeln mellan sändning och de förändringar axeln. Men någon förändring i vinkel måste vara ganska drastiskt för att skapa vibrationer på grund av gummi fästen och det faktum att axeln är självcentrerande by design.

Lagerslitage

Lagren ligger där axeln ansluter till sändningen småningom har det tjänat ut. Och när de gör det, kommer en av de första tecknen sannolikt vibrationer. Om denna vibration blir illa nog, kan lager och gummihölje misslyckas katastrofalt. Se till att följa ägarens schema manuellt underhåll och ersätta lagren i tid för att undvika att bli strandsatt i öppet vatten.

Båtbotten

Många tänker på en glasfiber båt eller yacht skrov som stela, men skrov på även de största av fartyg flex. Påverkan från vågor och hård sjö tar en vägtull på skrov, och när de blir äldre, de kan till och flex mer. Eftersom detta avrullningsrörelse inträffar kan vinkeln på drivaxeln förändra och skapa tillfällig vibration.

Båtägare som lagrar sina fartyg ur vattnet om stöd för vintern kan också hitta sina skrov har förändrats format något. Många år i torrdocka kan skapa tillräckligt mycket av en förändring att justeringar kan behöva göras till axeluppriktning.

Vee Drivaxlar

I en inombordare med Vee-enheter, är motorn anpassningen ännu mer kritisk än med rak drive axlar. Vee drivaxlar är korta och motsatt riktning, och därför måste förbindelserna vara fast med nästan ingen rörelse. Om du inte är kvalificerad för att utföra de kontroller eller för att göra anpassningar som krävs, ta båten till en certifierad marin mekaniker.


Relaterade artiklar


hur man installerar en bilstereo i en båt
hur man bifoga en fiskekrok
hur man beräknar en azimut på en topografisk karta
hur man gör en rack flugspö
hur man kan förbättra en is bröstet
vexilar FL-8 felsökning
hur man läser höjdkurvor på en topografisk karta
hur man skjuter en sammansatt båge med stift sevärdheter
kajak självräddning tekniker
om våtdräkter